Opleidingen details Lemion bv

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Socrates in de Zorg - Als beterschap afhankelijk is van de patiënt (2019) (ID nummer: 364306)
 (1) 

beoordeling per persoon

 23-9-2019
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen punten voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakinhoudelijke scholing529-8-2019 t/m 28-8-2020

Omschrijving

De hele gezondheidszorg, dus zeker ook de GGz, is van oudsher gefundeerd op het Hippocratische ziektemodel. In de kern gaat het Hippocrates om het volgende:
(1) symptomen worden veroorzaakt door in de patiënt gelegen factoren, waarbij
(2) de dokter of therapeut een op deze factoren gerichte ingreep moet doen en
(3) deze behandelaar moet proberen om de patiënt zo min mogelijk te laten lijden.

 

Dit model is adequaat zolang het gaat over symptomen en klachten waarvan de oorzaak door een (medische of therapeutische) ingreep is weg te nemen. Maar het is niet geschikt als gedragsverandering geïndiceerd is, als ‘beterschap’ vooral afhankelijk is van de patiënt. Dan zijn Hippocratische principes niet meer van toepassing maar kan Socrates uitkomst bieden.

 

Leerdoel

Het doel van deze nascholing is om de deelnemers op de hoogte te brengen van maieutiek - de verloskunde - van Socrates. En hen op basis van die kennis op de hoogte te brengen van de mogelijkheden van een nieuwe, doeltreffende, manier van kijken náár en werken mét indicatie-stelling, diagnostiek, behandelplanning en conflicthantering.

Dr. Martin Appelo
Dr. Martin Appelo is vrijgevestigd psycholoog en cognitief gedragstherapeut te Barneveld en Den Andel. Zijn aandacht gaat vooral uit naar patiënten met ernstig psychisch lijden, interactie- problematiek en veerkracht zijn voor hem kernthema’s die aansluiten op zijn werk als therapeut en publicist.
50
295
Het inschrijfgeld bedraagt € 295,-. A(N)IOSsen, PIOG’s en voltijdstudenten betalen € 175,- (met een verklaring van de opleider).
De kosten zijn inclusief symposiummaterialen, koffie/thee en lunch.
Hoofdniveau
Praktijkvoering
Overig
Tijd10:00 - 17:15
LocatieMaarssen (NL) (Toon kaart)

 Lemion bv
 (9) 

Lemion® is als zelfstandige congresorganisatie voortgekomen uit Benecke, medische educatie en communicatie te Amsterdam.
Onder de Lemion® vlag presenteren Ludwig Benecke en Marije Wiegerinck een steeds weer nieuw en veelkleurig palet van postacademische bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg. Samen met een toegewijd team van medewerkers staan zij garant voor het brede educatieportfolio waarop ‘de beste inhoud uit het vak’, ‘altijd geaccrediteerd’ en ‘perfect georganiseerd’ van toepassing zijn.
Lemion® staat voor kennis van de zorg, ervaring, vernieuwing en slagkracht.
En voor een hoge mate van betrokkenheid!

MediArena 13
1114 BC
AMSTERDAM-DUIVENDRECHT
0622655941
Selecteer een bestand aub.