Opleidingen details Isala Academie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Teaching on the Run: module 4 - vaardigheden onderwijs (ID nummer: 363770)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3321-6-2019 t/m 20-6-2020

Vakgerelateerde vaardigheden zijn essentieel voor elke goede arts. Veel vaardigheden worden geleerd in het klinisch trainingscentrum tijdens het eerste masterjaar van de studie geneeskunde, maar de coassistent en de aios moeten het eerder geleerde toepassen in allerlei klinische situaties. In de latere masterjaren en in de vervolgopleidingen worden vaardigheden vooral op patiënten uitgevoerd. En de vaardigheden worden complexer.

In deze module zullen de deelnemers een methode aanleren waardoor de coassistent of de aios de vaardigheid kan leren zonder dat goede patiëntenzorg daarmee in gevaar komt. Verder wordt duidelijk dat de docent onbewust bekwaam is en dat dat een belemmering is bij het onderwijzen van vaardigheden. In deze module blijkt hoe de docent daar iets aan kan doen.

Bij de opfrisversie is ervaring met vaardighedenonderwijs vereist. Ervaringen van cursisten kunnen in de module worden ingebracht en daarmee zal worden geoefend.

Leerdoelen:

Na afloop van de workshop kent de:

  • de niveaus in de vaardighedenontwikkeling
  • de vier-stappen-methode

Na afloop van de workshop kan de deelnemer:

  • de begrippen (on)bewust (in)competent hanteren
  • de vier-stappen-methode toepassen

De module bestaat uit verschillende leervormen: onderwijsleergesprekken, oefeningen in kleine groepen en minicolleges. De totale duur van de module is 3 uur. De module wordt begeleid door ervaren docenten uit het Teach the Teacher programma van de OOR Noord-Oost.

Workshop
150
Bedrag per (vak)groep per bijeenkomst
Tijd14:00 - 17:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

de Isala Academie is het leerhuis van de Isala klinieken, een van de grootste algemene opleidingsziekenhuizen van Nederland. Binnen de Isala Academie worden alle onderwijs- en opleidingszaken gecoördineerd en gefaciliteerd.

Dr van Deenweg 1-11
8025 BP
Zwolle
Postbus 10400
8000 GK
Zwolle
038-4248188
Selecteer een bestand aub.