Opleidingen details Erasmus MC, afd. Maag-Darm-Leverziekten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Klaar als Maag-, Darm- Leverarts……en hoe nu verder? (ID nummer: 363598)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Maag-, Darm en Lever611-12-2019 t/m 31-12-2020

Binnen de Maag-, Darm- en Leverziekten zijn grote veranderingen gaande zowel qua organisatie van de zorg als qua financiering. Van ‘lump sum’ via DBC naar DOT en Hoofdlijnenakkoord MSZ gevolgd door iedere specialist zijn eigen BV, overziet u het nog? Maatschappen worden groter en deelspecialisatie gaat hierin een belangrijke rol spelen naast taakdifferentiatie met verpleegkundig endoscopist, nurse practitioner en physician assistant. De huidige opleiding is hier deels al op afgestemd, maar de veranderingen gaan veel verder. Ziekenhuizen gaan bijvoorbeeld (supra) regionale allianties aan en ook zelfstandige behandelcentra zijn al niet meer weg te denken uit het MDL zorglandschap.

Met als doelgroep aios-MDL in de laatste jaren van hun opleiding focust deze cursus

op de vraag: kiezen of gekozen worden? Strategische beleidsvoering met de vraag hoe positioneert u de MDL in de snel veranderende omgeving van uw vakgroep, cluster, ziekenhuis of misschien wel geheel Nederland? Staat u als jonge specialist aan het roer en weet u waarom u waar wilt gaan werken? In loondienst, in een ZBC of als eigenaar van uw eigen BV? Wordt u gestuurd door de steeds veranderende omgevingsfactoren of is het een beetje van beide? Hoe krijgt u vat op een dergelijk onderwerp en bij welke maatschap of bij welk ziekenhuis wilt u eigenlijk horen? Of, kiest u gewoon voor een loondienst verband?

De cursus maakt u bewust van het feit dat u een keuze heeft en positie kunt kiezen. Daarbij wordt u geholpen door een aantal instrumenten om uw keuze en acties te

onderbouwen. U leert bewust kiezen voor een werkplek waarin u optimaal uw vak

kunt uitoefenen in een turbulente omgeving.

De cursus ‘Klaar als Maag-, Darm- Leverarts… en hoe nu verder?’ biedt de jonge MDL-arts hulpmiddelen aan om te komen tot een optimale praktijkvoering en vestiging. Kiezen of gekozen worden? U mag het zeggen!

(Mini)symposium
200
Hoofdniveau
Maag-darm-leverziekten (algemeen)
Tijd09:00 - 18:30
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

afdeling Maag-Darm-Leverziekten van het Erasmus MC te Rotterdam

Na-606 Dr Molewaterplein 40
3015 GD
Rotterdam
Postbus 2040
3000 CA
Rotterdam
0107035946
Selecteer een bestand aub.