Opleidingen details Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Shared decision making bij biosimilars (ID nummer: 363492)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten41-7-2019 t/m 30-6-2020

Inhoud

Steeds meer patiënten hebben de behoefte om mee te beslissen over hun behandeling. Dit principe heet shared decision making (SDM). De positieve effecten, zoals grotere patiënttevredenheid en een hogere therapietrouw, zijn aangetoond. Ook bij beperkte tijd of bij verplichte medicatieveranderingen naar biosimilars is SDM goed toe te passen. Deze kosteloze training richt zich op het toepassen van SDM in de dagelijkse praktijk. De training bestaat naast een theoretisch deel uit een praktisch gedeelte, waarin praktijksituaties met een trainingsacteur worden uitgewerkt. Aan het eind van de training heeft u geleerd hoe u met die ene lastige patiënt om kunt gaan, en wat uw aandeel in het proces is. Ook leert u hoe u in een consult om kunt gaan met het omzetten van het referentiegeneesmiddel naar de biosimilar of andersom.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
DermatologieVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Maag Darm LeverVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA)NAPA / NVBMH
1 2 3
 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Cursus
0
Tijd09:00 - 13:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLET OP: dit is een fictieve datum

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) biedt een breed pakket aan producten en diensten voor zorginstellingen, zorgverleners, zorgverzekeraars en bedrijven, overheden, patiënten-, belangen-, en beroepsorganisaties. Producten en diensten waarmee we onze missie proberen te volbrengen: zorgen voor een goed, veilig, en betaalbaar medicijngebruik in Nederland. We verspreiden farmaceutische kennis om de farmaceutische zorg, het voorschrijfgedrag en de medicatieveiligheid te verbeteren. Kennis in de vorm van praktijkgerichte adviezen en oplossingen. Vandaar ook onze slogan: Thuis in de praktijk. Bij het IVM werken artsen, apothekers, andere medische professionals en experts op het gebied van medicatieprocessen.

Het zorgveld ziet het IVM als een onafhankelijke en neutrale partij. Het IVM werkt vanuit een maatschappelijk perspectief, zonder commercieel of beroepsbelang.

Churchilllaan 11
3527 GV
Utrecht
Postbus 3089
3502 GB
UTRECHT
0888 800 400
Selecteer een bestand aub.