Opleidingen details Sickmann Congres Organisatie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

ASz Alert: Met bloed, veiligheid en opleiding (ID nummer: 363439)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2528-6-2019 t/m 27-6-2020

Op vrijdag 28 juni a.s. neemt Ankie Koopman afscheid van het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest als anesthesioloog.

Primus-inter-pares

Haar loopbaan in het ASz startte op 17 mei 1999 als anesthesioloog-intensivist, maar nog belangrijker als “primus inter pares” om 4 aparte anesthesiologie vakgroepen/ maatschappen tot één anesthesiologenvakgroep te smeden. Dit resulteerde op 17 augustus 2002 in de vorming van een maatschap anesthesiologie ASz; het jaar erna volgde met succes de eerste kwaliteitsvisitatie. In deze periode heeft Ankie een leidende rol gespeeld in het professionaliseren van de vakgroep, niet alleen operationeel (kwaliteit, logistiek, preoperatieve poli), maar ook tactisch en strategisch in het ASz.

B-Opleiding Anesthesiologie

Eén van Ankie’s passies is opleiden. Ankie is bepalend geweest om de B-opleiding tot anesthesioloog binnen te halen; ze is thans B-opleider Anesthesiologie sinds 1 april 2004, waarbij op 14 oktober 2014 de eerste opleidingsvisitatie plaatsvond met goed resultaat. Samen met collega Liesbet Breimer als plaatsvervangend opleider heeft Ankie met visie, doorzettingsvermogen en enthousiasme richting en invulling gegeven aan de B-opleiding Anesthesiologie in het ASz. Daarnaast is Ankie tot op de dag van vandaag sterk betrokken bij de opleiding tot anesthesiologiemedewerker en bij de opleiding tot sedationist.

Wetenschappelijk Onderzoek

Sinds haar promotie in 1993 op het gebied van bloedmanagement (“Perioperative autotransfusion by means of a blood cell seperator”) is ze tot op de dag van vandaag geïnteresseerd en actief betrokken bij (inter)nationaal wetenschappelijk onderzoek hierover; daarbij mocht ze tevens enkele malen als co-promotor optreden.

Albert Schweitzer ziekenhuis

Ankie is tot op de dag van vandaag altijd zeer betrokken geweest bij de medische staf en het Albert Schweitzer ziekenhuis getuige haar talloze lidmaatschappen van diverse ziekenhuis -en stafcommissies en haar functie als medisch manager van het Leerhuis.

Wetenschappelijke vereniging

Dezelfde drive en betrokkenheid heeft Ankie ook laten zien binnen de wetenschappelijke verenigingen. Zowel bij de Nederlandse Vereniging van Intensive Care (NVIC) als Nederlandse Vereniging van Anesthesiologie (NVA) heeft Ankie talloze functies mogen bekleden. Mede hiervoor kreeg ze in 2009 de titel NVA anesthesioloog van het jaar, werd ze in 2015 tot lid van verdienste van de NVA benoemd en mocht ze op 24 mei 2018 eervol de NVA Vermeulen-Cranch lezing houden. Bijzonder was de benoeming door vakgenoten in 2010 tot Mednet Toparts op het vakgebied Anesthesiologie.

Al met al heeft Ankie tot op de dag van vandaag tijdens haar loopbaan in het ASz met succes verschillende rollen mogen vervullen, waarvoor we haar zeer dankbaar zijn; karakteristiek hierbij is haar enorme gedrevenheid, visie, enthousiasme en patiëntgerichtheid.

Ter gelegenheid van haar afscheid wordt het symposium ASz Alert 'Met bloed, veiligheid en opleiding' georganiseerd in het Auditorium van het Albert Schweitzer ziekenhuis met vier thema’s, die Ankie een warm hart toedraagt:

Bloedmanagement
Religie
Veiligheid
Opleiding
Aansluitend aan het symposium zal een afscheidsreceptie plaatsvinden in het restaurant van het ASz om op persoonlijke wijze afscheid te kunnen nemen.

Graag verwelkomen wij u op het symposium ASz Alert 'Met bloed, veiligheid en opleiding' in het Auditorium van het Albert Schweitzer ziekenhuis op vrijdag 28 juni.

(Mini)symposium
Bestand 
PROGRAMMA concept 3.pdf178 KB
0
Tijd9:30 - 16:45
LocatieDordrecht (NL) (Toon kaart)

Sickmann Congres Organisatie beschikt over ruime ervaring ten aanzien van de inhoud, onderwijskundige aspecten en uitvoering van hoogwaardige medische nascholingsprogramma’s op het gebied van deskundigheid, vaardigheid en communicatie. Ons motto: van spreker tot servet, van uitnodiging tot evaluatie, Sickmann Congres Organisatie helpt u bij de organisatie.

Raasdorperweg 20
1175 KW
Lijnden
06 45693847
Selecteer een bestand aub.