Opleidingen details Women's Health Academy

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

W.H.A. Bevallen is topsport (ID nummer: 363102)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(2019 Categorie C) Scholing Verdieping algemene onderwerpen3,524-9-2019 t/m 23-9-2020
Scholing algemeen (2013)3,524-9-2019 t/m 23-9-2020
Scholing algemeen / overig (2016)3,524-9-2019 t/m 23-9-2020

W.H.A. BEVALLEN IS TOPSPORT is een unieke workshop sportpsychologie voor verloskundigen en andere geboortezorgprofessionals, die bevallen benadert vanuit een mentale, prestatiepsychologische invalshoek.

Bevallen is misschien wel een van de meest uitdagende prestaties die een vrouw moet leveren in haar leven. Hoe zorg je er voor dat je op het moment van bevallen mentaal sterk bent? Maar belangrijker nog, hoe kan je als aanwezige tijdens de bevalling de vrouw helpen in haar mentale kracht te komen of blijven? In deze bijscholing staan we uitgebreid stil bij de mentale kant van bevallen, zowel bij de barende vrouw, als ook bij je eigen mentale processen.

Leerdoel
Je kunt de prestatiepsychologische factoren rondom bevallen herkennen en waar mogelijk beïnvloeden. Door kennis en inzicht in: - Hoe aandacht en focus werkt - Welke doelen een barende vrouw kunnen helpen - Hoe jij vanaf de zijlijn de vrouw kunt coachen in haar kracht te komen of blijven vanuit prestatiepsychologisch oogpunt - Wat er gebeurt als een vrouw teveel spanning krijgt of uitgeput raakt - Hoe je haar kunt helpen focussen op de bevalling - Manieren van terugkijken op de bevalling en hoe je dit constructief kunt beïnvloeden, teneinde een positieve bevalbeleving te creëren

Thema's
Aandacht en Concentratie: Hoe herken je tijdens de bevalling dat een vrouw is afgeleid? En hoe kan je haar er toe brengen haar aandacht weer te laten shiften naar relevante cues.
Doelen stellen: Hoe kun je vanaf de zijkant met de kennis over doelen stellen, een barende vrouw helpen haar bevalling te overzien?
Spanningsregulatie: Wat gebeurt er onder spanning prestatiepsychologisch gezien en hoe is die te beïnvloeden?
Coaching: Welke manieren om een barende vrouw mentaal te coachen zijn er? Het 4G schema gebaseerd op de RET-methode van Ellis & Beck, gebruiken we om in kaart te brengen hoe negatieve gedachtenpatronen de bevalling kunnen beïnvloeden en welke praktische tools er zijn om vanaf de zijkant de barende vrouw te kunnen coachen.
Attributies/terugkijken op de bevalling: Aan welke factoren schrijf je het beloop van je bevalling toe? Onjuiste attributies veroorzaken negatieve emotionele reacties. Daarbij kan het de angst of onzekerheid voor een volgende bevalling vergroten. Hoe kan je hier op een juiste manier in sturen na de bevalling?

Opzet
Aan de hand van een aantal duidelijke modellen, praktische oefeningen en theorieën gaan we in 4,5 uur in op bovenstaande thema’s. Hoe kun je een barende vrouw coachen het beste uit zichzelf te halen? Er is daarnaast uitgebreid ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen om zo -tezamen met de toolbox die wordt aangereikt-, het geleerde direct in de praktijk te kunnen brengen.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Kwaliteitsregister VerloskundigenKoninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV)
 Ik verklaar dat er evaluaties plaatsvinden en de resultaten worden benut voor de kwaliteitsverbetering van de scholing
135
Hoofdniveau
Cliƫntgerichtheid
Zelfredzaamheid ouders
Professionaliteit
Informatie en communicatie
Samenwerking Zorgketen
Tijd9:00 - 13:00
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 13:00
LocatieHoorn (NL) (Toon kaart)

Tijd12:30 - 17:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

De Women's Health Academy leidt professionals binnen hun eigen vakgebied op tot superspecialisten in vrouwspecifieke zorg- en training.

Veldkampsteeg 16
7473 PG
Bathmen
06-16776314
Selecteer een bestand aub.