Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Brain based opvoeden (ID nummer: 362820)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie1225-9-2019 t/m 24-9-2022
K&J/OG opleiding - behandeling 825-9-2019 t/m 24-9-2022
K&J/OG opleiding - diagnostiek225-9-2019 t/m 24-9-2022
K&J/OG opleiding - overige taken225-9-2019 t/m 24-9-2022

Er zijn veel gezinnen die te maken hebben met stressgerelateerde problematiek. In deze cursus krijg je psycho-educatie over de ontwikkeling van het kinderbrein en de stressfysiologie.  Je leert zelfregulatieoefeningen die meer rustmomenten bij gezinnen creëren en effect hebben op het brein bij stress en veilige onderlinge relaties bevordert. Wanneer er veilige verbinding is en het brein kalm is, kan er bewust gekozen worden om anders te reageren op elkaar. Een dergelijke reactie stimuleert de ontwikkeling van het kinderbrein op een gunstige manier. 

In de ‘Family Empowerment methodiek en het ‘brain-based’ opvoeden zijn verschillende theoretische stromingen en evidence based interventies samengebracht. De methodiek  is gebaseerd op  de nieuwste inzichten vanuit de neurowetenschap, de hechtingstheorie, de biologische aspecten van de stressfysiologie en het belang van spel.  De oefeningen die gebruikt worden in de training komen uit effectief bewezen methoden: mindfulness, theraplay, EF(F)T. 

Doelstellingen

Na deze cursus heeft de deelnemer kennis over:

Stressfysiologie in relatie tot opvoeding 

Het werk van Daniel Siegel en Daniel Hughes over ‘brain-based’ opvoeden

Positieve effecten van de Family Empowerment methodiek op de ontwikkeling van het kinderbrein en de regulatie van stress in het gezin.

Na deze cursus is de deelnemer in staat om:

Psycho-educatie te geven aan ouders en kinderen over wat stress met je (brein) doet en wat het effect van stress is op interacties in het gezin.

Zelfregulatieoefeningen aan te bieden aan ouders en kinderen zodat ouders leren hun eigen brein en dat van hun kind(eren) te kalmeren en dan een bewuste keuze kunnen maken op stressvolle momenten.

Speelse interventies in te zetten bij verstoorde interactiepatronen.

academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
12
16
ja
410,-
12
toetsing en evaluatie
Niet van toepassing
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd09:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieDeventer (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.