Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV
SMARTEDUCATION: Blijven bewegen met Parkinson – Liesbeth Münks (ID nummer: 362736)
 (24) 

Beoordeling per persoon

 4-6-2020
10
 18-4-2020
Super lesgever, duidelijke topic benaderd
 13-1-2020
 2-1-2020
 29-12-2019
goeie theoretische uitleg en boeiend praktisch gedeelte
 28-12-2019
Interessante en onmiddelijk toepasbare opleiding. Goede en duidelijke lesgeefster.
 27-12-2019
 27-12-2019
Zeer goede lesgeefster!
 27-12-2019
 27-12-2019
beknopt, duidelijk, onmiddellijk toepasbaar in de praktijk
 27-12-2019
1 van de betere opleidingen die ik heb gevolgd. Heel goed!!
 27-12-2019
Mooi evenwicht tussen theorie en praktijk... super lesgeefster... Enkel naar parkeermogelijkheden vond ik de locatie niet zo geweldig .
 27-12-2019
Heel goede lesgeefster die met passie vertelde over Parkinson. Goed praktisch gedeelte met de basis voor goede oefeningen voor een parkinson - patiënt.
 27-12-2019
Top
 27-12-2019
Heel goed
 26-12-2019
Een enorm interessante opleiding, heel goed gegeven door Liesbeth.
 23-12-2019
interessant, mogelijkheid tot vragenstellen
 19-12-2019
een hele goed cursus
 19-12-2019
Heel interessante en interactieve lesdag, zeker de moeite waard!
 19-12-2019
 19-12-2019
Zeer goede opleiding, uitgewogen verdeling tussen theorie en praktijk.
 18-12-2019
Zeer duidelijke uitleg. Goed gestructureerde les. leslokaal en omkadering prima in orde. Ontvangst en verloop van de dag zeer goed. Een pluim voor lesgever en de organisatie.
 18-12-2019
Praktisch en goed gegeven
 17-12-2019
Een goede, degelijke cursus Geen meerwaarde indien je al wat kennis hebt rond parkinson
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Pro-Q-Kine - Algemeen kinesitherapeutisch1612-12-2019 t/m 31-12-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Wereldwijd is de ziekte van Parkinson de snelst groeiende neurologische aandoening. Door de hogere levensverwachting en toegenomen industrialisatie wordt verwacht dat het aantal mensen die lijden aan Parkinson tegen 2040 verdubbeld zal zijn. Hoewel de huidige medicamenteuze en chirurgische therapieën de symptomen vrij goed kunnen onderdrukken is er geen enkel middel op de markt dat de ziekte kan genezen of zelfs maar kan afremmen.
De positieve effecten van beweging zijn uitgebreid gedocumenteerd, meer nog: er zijn steeds meer indicaties voor een mogelijk neuroprotectief effect van beweging en oefentherapie. Een actieve levensstijl wordt dus een onmisbare pijler naast een degelijk medicatiebeleid.
Onderzoek wees uit dat patiënten met de ziekte van Parkinson baat hebben bij een multidisciplinaire benadering van gespecialiseerde professionals die zich verdiepen in deze complexe aandoening. De kinesitherapeut speelt hierin een niet te onderschatte rol.
Deze cursus richt zich op kinesitherapeuten (neurologische achtergrond) die hun kennis in deze aandoening verder willen verdiepen. We bespreken de meeste recente inzichten en updates uit de literatuur en vertalen die naar praktische aanpak volgens de ‘best practice’ richtlijnen.

Leerdoelen:

Na het volgen van deze cursus:
– Heb je inzicht in de wetenschappelijke rationale voor kinesitherapie bij patiënten met de ziekte van Parkinson
– Ben je vertrouwd met de belangrijkste vragenlijsten en assessment tools
– Ben je in staat een behandelplan op te stellen gebaseerd op de meest recente inzichten en therapieconcepten, rekening houdend met de nieuwe Europese richtlijnen
– Ben je in staat het therapieplan aan te passen aan ziektefase waarin de patiënt zich bevindt en de persoonlijke noden van de patiënt
– Begrijp je het nut van hoogintensieve training bij parkinson
– Herken je de rode vlaggen voor atypisch parkinsonisme

Er worden praktische tips en adviezen meegegeven waarmee je dadelijk aan de slag kan!

Datum : donderdag 12 december ’19  van 9u-17u

Doelgroep van de cursus :Kinesitherapeuten met interesse in behandeling van neurologische patiënten.

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Liesbeth Münks studeerde af in 2009 aan de KU Leuven als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als afstudeerrichting neurologische revalidatie. Door haar thesis, onder begeleiding van Prof. A. Nieuwboer, over de effecten van diepe hersenstimulatie (STN-DBS) bij parkinsonpatiënten, kreeg Liesbeth de kans om in het onderzoeksteam van Prof. Nieuwboer aan de slag te gaan. Als research assistant was ze betrokken bij verscheidene onderzoeken rond de ziekte van Parkinson. Voor de DUALITY-studie (rond dubbeltaaktraining)  droeg ze bij aan het ontwikkelen van een programma voor het trainen van dubbeltaken in de klinische praktijk. Hiernaast begeleidde Liesbeth twee jaar het ambulante Parkinson-programma ‘Fit en Actief’ in het UZ Leuven en werkte ze in een zelfstandige praktijk in Bilzen. Begin 2019 opende ze haar eigen praktijk, “Praktijk M” waar ze quasi uitsluitend patiënten met neurologische aandoeningen behandeld.
De afgelopen jaren schaafde ze haar expertise in het domein Parkinson bij via verschillende cursussen en opleidingen in het binnen- en buitenland. Ze volmaakte onder andere de opleiding van de Parkinson Zorgwijzer en was meermaals aanwezig op de MDS Physiotherapy Summerschool, een 3 daagse scholing voor therapeuten uit de hele wereld die zich specialiseren in Parkinson-revalidatie.

Liesbeth Münks studeerde af in 2009 aan de KU Leuven als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als afstudeerrichting neurologische revalidatie. Door haar thesis, onder begeleiding van Prof. A. Nieuwboer, over de effecten van diepe hersenstimulatie (STN-DBS) bij parkinsonpatiënten, kreeg Liesbeth de kans om in het onderzoeksteam van Prof. Nieuwboer aan de slag te gaan. Als research assistant was ze betrokken bij verscheidene onderzoeken rond de ziekte van Parkinson. Voor de DUALITY-studie (rond dubbeltaaktraining) droeg ze bij aan het ontwikkelen van een programma voor het trainen van dubbeltaken in de klinische praktijk. Hiernaast begeleidde Liesbeth twee jaar het ambulante Parkinson-programma ‘Fit en Actief’ in het UZ Leuven en werkte ze in een zelfstandige praktijk in Bilzen. Begin 2019 opende ze haar eigen praktijk, “Praktijk M” waar ze quasi uitsluitend patiënten met neurologische aandoeningen behandeld.
De afgelopen jaren schaafde ze haar expertise in het domein Parkinson bij via verschillende cursussen en opleidingen in het binnen- en buitenland. Ze volmaakte onder andere de opleiding van de Parkinson Zorgwijzer en was meermaals aanwezig op de MDS Physiotherapy Summerschool, een 3 daagse scholing voor therapeuten uit de hele wereld die zich specialiseren in Parkinson-revalidatie.
8
250
 
12-12-2019
Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart BV
 (23853) 

Moving Smart BV is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Met Stijn De Mot en Robbie Billen aan het roer, herdefinieert onze onderneming zorgverlening door kennis, groei en ondernemerschap.
Van SmartEducation's toonaangevende vorming en Echografie Vlaanderen's specialisatieopleidingen, tot SmartPractice's expertise in praktijkmanagement willen we onze sector naar een hoger niveau tillen.
Bij Moving Smart BV sta jij centraal in onze missie voor een gezondere toekomst. Welkom bij onze familie, waar jouw passie onze sector positief verandert!

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719