Opleidingen details Radboudumc - KPV-Expertisecentrum Geestelijke Verzorging en Pastoraat

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Lijden, lot, liefde - teksten lezen van mystici - 2020 (ID nummer: 362725)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Levensbeschouwing en Spiritualiteit2,58-5-2020 t/m 7-5-2021

Lijden, lot en liefde zijn drie oermenselijke thema’s die in veel van onze gesprekken met patiënten en cliënten aan de orde komen. Soms vruchtbaar en tot bijna bovenmenselijke keuzes leidend. Soms ontwrichtend en tergend, zeker als het ene (liefde) gemist wordt en het andere (lijden) volop aanwezig is.

Gelukkig zijn zij en wij niet de eersten die ons tot deze grondbewegingen van het leven moeten verhouden. Schrijvers, mystici, dichters en denkers gingen ons voor en kunnen onze gidsen zijn. In drie bijeenkomsten gaan we te rade bij twee van hen: Etty Hillesum en Antoine de Saint-Exupéry, tijdgenoten van elkaar, beide omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.

We gaan uit van teksten van deze schrijvers, via close reading verkennen we de dynamieken in de teksten en proberen tot een echt verstaan te komen van de ervaringen waar de schrijvers  woorden aan geven. In een tweede stap leggen we deze teksten tegen ons eigen leven aan: wat is de weerklank ervan in wie wij zijn en wat wij meemaken. In de derde en vierde bijeenkomst staan we stil bij de betekenis die deze teksten kunnen hebben in ons werk als geestelijk verzorger. Bij wijze van voorbereiding wordt van je gevraagd casus uit je werk te verzamelen die je blijven puzzelen.

Leerdoel: Na afloop is je spiritualiteit als geestelijk verzorger verdiept.

 

drs. Ans Bertens
9
Tijd14:00 - 17:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

Het Radboudumc KPV-Expertisecentrum Geestelijke Verzorging en Pastoraat biedt cursussen en trainingen, supervisie en intervisie aan aan geestelijk verzorgers uit verschillende werkvelden: zorg, krijgsmacht, justitie. Hoofdtrainers zijn. dr. Wim Smeets en dr. Anneke de Vries. Tevens wordt gebruik gemaakt van de diensten van andere trainers en docenten.

Reinier Postlaan 4 (route 941 / ingang oost)
6525 GC
Nijmegen
Postbus 9101
6500 HB
Nijmegen
024 3615398
Selecteer een bestand aub.