Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Cursus ’Als de dood voor’ Crisisinterventie bij suïcidaliteit (ID nummer: 362582)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
ELP herregistratie5,514-8-2019 t/m 13-8-2020

We streven in Nederland naar ‘Zero Suïcides’: elke suïcide is er een teveel. Maar de suïcidale patiënt is meestal niet onze patiënt van voorkeur: het gaat in principe om leven of dood, en dan wil je je geen misstap veroorloven. Wat moet je doen met een suïcidale patiënt, hoe beoordeel je de ernst en mate van acuutheid van het suïcidale gedrag; wat beoogt de patiënt en wat beweegt hem/haar tot het suïcidale gedrag; welke interventies zijn passend, hoe maak je een zogenaamd ‘ veiligheidsplan’. Wat vraagt de Multidisciplinaire Richtlijn die van ons, en wat zijn de beperkingen ervan. Wat vraagt chronische suïcidaliteit.

In deze cursusdag behandelt Bert van Luyn de predictie, intentie en motivatie van suïcidaal gedrag, bij verschillende patiëntgroepen. Onderwerpen zijn o.a. een overkoepelend model van suïcidaal gedrag, een methode om suïcidaal gedrag binnen de context van iemands leven te plaatsen, een snelle screener van suïcidaliteit. In het middagprogramma komt de praktijk echt tot leven: we oefenen adequate interventies met behulp van een professionele actrice.

academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
 Verbredend
 Verdiepend
8
25
ja
320
6
6
64
Geen toetsing, wel evaluatie
Behoren tot de doelgroep
Bestand 
Brochuretekst.pdf328 KB
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
Tijd10:00 - 17:00
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:00
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) stelt zich ten doel een kwalitatief hoogstaand programma te ontwikkelen, in stand te houden en aan te bieden aan professionals binnen de (G)Gz in het kader van hun opleiding en bij- en nascholing. Ons aanbod behelst de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de (G)Gz en wordt verzorgd door hooggekwalificeerde docenten. De programma’s voldoen aan de accreditatievereisten van de verschillende beroepsgroepen en zijn inhoudelijk getoetst door onze Wetenschappelijke Raad van Advies. Voor de uitvoer van het programma organiseren wij workshops, opleidingen en symposia met open inschrijvingen alsmede incompany activiteiten.

 

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.