Opleidingen details AvansPlus

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Samen de schouders eronder voor betere zorg (ID nummer: 362454)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten418-6-2019 t/m 17-6-2020

De onderwerpen die tijdens het symposium aan bod komen betreffen:

  • Spreker 1: Gaston Dollevoet; Duurzaam inzetbaarheid van zorgmedewerkers door de inzet van het sociaal contract.
  • Spreker 2: Peter Monsieurs; Het Talentenpaspoort waarmee WERKelijke talenten effectief benut kunnen met als voordeel een positief effect binnen teams en ter voorkoming van een burn-out.
  • Spreker 3: Esther Portier; ‘Lef in processen’ wat bijdraagt aan het slimmer inrichten van werkprocessen in de zorg ten gunste van een betere balans in de werkdruk en ten voordele van de cliënt/patiëntbeleving.

De leerdoelen van het symposium zijn het volgende:

Aan de hand van de presentaties van de thema’s die de sprekers behandelen, worden aansluitend werkateliers georganiseerd. Gedurende de werkateliers gaan deelnemers actief aan de slag met de vertaalslag van de presentatie naar de eigen praktijk. Tijdens de werkateliers wordt gewerkt aan de volgende competenties:

  • Communicatie => er wordt gewerkt aan het verbeteren van zowel interne als externe contacten. Men gaat aan de slag door na te denken en met elkaar te brainstormen over hoe de communicatie verbeterd kan worden en hoe men dit kan aanpakken vanuit de eigen functie en beïnvloedingssfeer.
  • Samenwerking => de thema’s die besproken worden daagt uit om tot betere samenwerking te komen. De verbinding tussen de competenties ‘communicatie’ en ‘samenwerking’ wordt hierin gemaakt om zodoende te kunnen blijven innoveren en mee te bewegen met de snel veranderende omgeving.
  • Organisatie => op zoek naar de balans in patiëntenzorg en persoonlijke ontwikkeling door bewust te worden dat de diverse werkprocessen op de werkvloer eigenlijk niet los van elkaar gezien kunnen worden. Intern intensiever de samenwerking opzoeken zorgt voor een betere balans waardoor er meer aandacht en focus op de cliënt/patiënt gelegd kan worden.
  • Professionaliteit => er wordt aandacht gevestigd op het belang van betrokkenheid en persoonlijk leiderschap om werkprocessen efficiënter te maken waarin de cliënt/patiënt, maar ook de collega’s, zonder vertraging het proces kan doorlopen.
 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Congres of symposium
https://avansplus.nl/symposium-lef-in-processen
Tijd12:00 - 17:00
LocatieBreda (NL) (Toon kaart)

Tijd12:00 - 17:00
LocatieBreda (NL) (Toon kaart)

Postbachelor- en Masteropleidingen

Heerbaan 14-40
4817 NL
Breda
Postbus 2087
4800 CB
Breda
076 5258800
Selecteer een bestand aub.