Opleidingen details OJ Media

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Landelijke conferentie over de toekomst van de orthopedagoog (ID nummer: 362363)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
ELP herregistratie525-11-2019 t/m 24-5-2021

Op maandag 25 november 2019 organiseert de redactie van Tijdschrift voor Orthopedagogiek een landelijke conferentie over de toekomst van de orthopedagoog in de ReeHorst Ede.

Het domein van de orthopedagogiek, onderwijs, gehandicaptenzorg en jeugdhulp is volop in beweging. Dat wordt onder andere veroorzaakt door de veranderende samenleving met toenemende diversiteit in gezinsvormen en nieuwe mogelijkheden op het gebied van informatietechnologie. Ook de transitie waarin preventief werken en samenwerken met andere disciplines centraal staan maakt dat de rol van orthopedagogen verandert. Hoe gaat de toekomst van de orthopedagoog er uitzien? En wat betekent de opname van het beroep in de BIG voor ons? 

Het programma zal bestaan uit 3 plenaire lezingen aangevuld met 8 sprekers in parallelsessies. De dag zal geopend worden door Prof. dr. Maretha de Jonge. Ook zal er een lezing gegeven worden door Prof. dr. Ina van Berckelaer-Onnes. Zij is van de eerste generatie orthopedagogen en zal de toekomst van de orthopedagoog vanuit een historisch perspectief benaderen. Verder met onder meer: Jantien Gerdes over de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp, Levi van Dam over digitalisering, Mirella van Minderhout over wat werkt in het onderwijs, Frans Pijpers over early life stress en Rob Gilsing over de transformatie van de jeugdhulp

academici en HBO-ers
Congres
 Verbredend
 Verdiepend
200
600
ja
€295 (tot 1 mei €50 vroegboekkorting, leden van NVO, Tijdschrift voor Orthopedagogiek & OJ Actueel ontvangen €50 ledenkorting)
4,5
0
0
Geen toetsing, wel evaluatie
nvt
Hoofdniveau
Jeugd
Overig
Tijd10:00 - 16:15
LocatieEde (NL) (Toon kaart)

OJ Media B.V.  biedt actieve ondersteuning aan personen werkzaam in het onderwijs en de jeugdhulp. Onder meer door het blad OJ Actueel en het Nationaal Congres Onderwijs, Ouders en Jeugdhulp.

Binnen Kalkhaven 231
3311 JC
Dordrecht
078-6455085
Selecteer een bestand aub.