Opleidingen details Maasstad Ziekenhuis

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Interculturele Communicatie (ID nummer: 362291)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3320-6-2019 t/m 19-6-2020

Omschrijving:

Geregeld voelt de westers georiënteerde professional, bij cliënten met een andere etnische of culturele achtergrond, zich machteloos en worden soms goed bedoelde initiatieven ondernomen die juist averechts uitpakken.

Wat voor de een vanzelfsprekend is, is voor de ander helemaal niet zo gewoon. En zonder het te willen, praten en handelen we langs elkaar heen. Omgaan met mensen met diverse culturele achtergronden vraagt een attitudeverandering en andere vaardigheden in de communicatie.

Tijdens de workshop zal er worden stil gestaan bij persoonlijk handelen in relatie tot die cliënten en het systeem waar zij deel van uitmaken, zodat het eigen handelen in een breder perspectief geplaatst kan worden. Inzicht in verschillende cultuur- en waardepatronen zullen uitgebreid aan bod komen. Tijdens de workshop wordt op een uitdagende manier gestimuleerd om stil te staan bij eigen visie en houding.

Met deze deskundigheidsbevordering kan men zich beter aansluiten op de leefwereld van de aangaande cliënten en gerichter kunnen helpen, waarbij de wensen van de cliënten steeds centraal zullen staan.

 

Leerdoelen:

Na deze scholingen kunnen de deelnemers:

- overeenkomsten en verschillen herkennen in cultureel gedrag;
- voordeel halen uit culturele verschillen en de toegevoegde waarde die deze genereren, waardoor de aansluiting bij de cliënt veel makkelijker zal verlopen;
- met meer vertrouwen werken in een multiculturele omgeving.

(Mini)symposium
 
0
nvt
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

Het Maasstad Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis. Het Maasstad Ziekenhuis is toegetreden tot de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

Maasstadweg 21
3079 DZ
Rotterdam
Postbus 9100
3007 AC
Rotterdam
010-2911911
Selecteer een bestand aub.