Opleidingen details Franciscus Gasthuis & Vlietland, afdeling Transmurale Samenwerking
Regionale Artsenmiddag 2019 (ID nummer: 362128)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 246-6-2019 t/m 5-6-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De jaarlijkse Regionale Artsenmiddag van het Franciscus Vlietland is bedoeld voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en medisch specialisten in de regio. De bijeenkomst is volledig gericht op het optimaliseren van transmurale samenwerking en onderlinge kennismaking. Algemene leerdoelen zijn: inzicht in (verbeterpunten) in de transmurale samenwerking, concrete verbeterafspraken maken, nadere inhoudelijke kennismaking collega-artsen.

Het programma wordt plenair geopend. Het thema van de RAM dag 2019 is ‘samen toekomstbestendig’. De HAP NWN en Franciscus werken momenteel samen aan het toekomstbestendig maken van de spoedzorg in de regio. Het doel van de plenaire sessie is huisartsen, specialisten en SOG’ers in vroeg stadium te informeren en betrekken bij de bij de regionale invulling van de spoedzorg. Tijdens het plenaire onderdeel worden de ontwikkelingen in de spoedzorg in Nederland besproken: begrippen, knelpunten, trends en oplossingsrichtingen. In dit gedeelte komen het concept van spoedeisende medische dienst aan de orde en worden goede voorbeelden (wereldwijd) gepresenteerd. Vervolgens worden de contouren van de geïntegreerde spoedzorg zoals we deze in de eigen regio aan het ontwikkelen zijn geschetst. Er wordt ingezoomd op dilemma’s en keuzes, zoals ‘blended groep’, wijze van triage aan de poort en continuïteit in beoordeling van diagnostiek. Door middel van interactieve methoden wordt input van de afwezigen opgehaald waarover plenair wordt gediscussieerd. Dit onderdeel wordt verzorgd door Thera de Haan, strategisch adviseur integrale spoedzorg, Pol Stuart, SEH-arts en Marjan Tenk, kader huisarts spoedzorg en Pieter Kromdijk, .

Na het plenaire onderdeel volgen 2 workshoprondes (zie bijlage voor een beschrijving per workshop + leerdoelen). De middag wordt plenair afgesloten met de uitreiking van de transmurale trofee en leerzame verdieping op dit onderwerp (directe toegang radiodiagnostiek) om vervolgens gezamenlijk deel te nemen aan een interactieve quiz (in gemengde teams) ter bevordering van de samenwerking tussen verwijzers en specialisten. Het doel van de quiz is kennisvergroting, bevorderen van onderling contact en samenwerking. Onder begeleiding van professionals, wordt gewerkt aan de volgende doelen:
- Het leggen van nieuwe contacten
- Het bevorderen van samenwerken
- Testen van kennis

Leerdoelen workshops: deelnemers bespreken de samenwerking in de keten vanuit de eerste- en tweedelijn rond diverse onderwerpen (zie beschrijving workshops in de bijlage) en leveren input over de toekomstige samenwerking tussen Franciscus Vlietland en haar verwijzers.

(Meerdaagse) Nascholing
Bestand  
Programma RAM 2019 met tijdsindeling.docx24-4-2019 11:4513 KB
0
geen
6-6-2019
Tijd12:30 - 19:00
LocatieSchiedam (NL) (Toon kaart)

Ziekenhuis

Vlietlandplein 2
3118 JH
Schiedam
Postbus 215
3100 AE
Schiedam
010-8934730