Opleidingen details Medisch Spectrm Twente/ Medical School Twente

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Interactieve kwaliteitssessie Medische Staf: Informed consent (ID nummer: 362070)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 215-6-2019 t/m 4-6-2020

Iedere medisch specialist weet dat hij/zij de patiënt dient te informeren over de voorgenomen behandeling of onderzoek en de mogelijke gevolgen en risico’s voor de gezondheid die dat met zich meebrengt. Waarschijnlijk zal elke specialist zeggen dat hij/zij informed consent op een goede manier toepast. Daarmee kun je  stellen dat er geen reden is om aandacht te besteden aan het thema Informed consent.
Echter de aandacht voor juiste toepassing van informed consent is de afgelopen jaren juist gegroeid. Het risico voor de arts op een klacht of aansprakelijkheidsstelling is toegenomen. Het niet goed informeren van de patiënt kan leiden tot een berisping of tot het betalen van een schadevergoeding.
Naast dit juridische aspect zijn er ook kwaliteit gedreven argumenten om het thema informed consent juist wél extra onder de aandacht te brengen. In het laatste inspectiebezoek van de  IGJ (eind 2018) kwam informed consent van aminoglycosiden aan de orde. Dit was in MST niet op peil en dient nader onderzocht te worden hoe tot verbetering te komen.

Workshop
 
0
Tijd17:00 - 18:30
LocatieEnschede (NL) (Toon kaart)

De organisatie betreft een Santeon/STZ ziekenhuis genaamd Medisch Spectrum Twente
De afdeling betreft Medical School Twente, het leerhuis dat alles rondom opleiden, onderwijs en bij & nascholing regelt en accreditatiepunten verstrekt.

Koningsplein 1
7512 KZ
Enschede
Postbus 50.000
7500 KA
Enschede
06-31751348 (grip 2061)
Selecteer een bestand aub.