Opleidingen details Stichting DOKh

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

MIO training: Rouw- en verliesbegeleiding (ID nummer: 361988)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing2,59-12-2019 t/m 8-12-2022
Methodisch intercollegiaal overleg29-12-2019 t/m 8-12-2022

Zwangerschap en geboorte zijn van alle tijden evenals rouw en verlieservaringen die daarbij kunnen ontstaan. Wat als verlies wordt gezien en waarover gerouwd wordt, wordt tegenwoordig ook beïnvloed door (sociale) media, films en documentaires waarin de ‘maakbaarheid’ van het leven op diverse wijzen naar voren komt. Rondom de zwangerschap kunnen rouw en verlies gaan over overlijden, over aangeboren afwijkingen, zwangerschapsafbreking en ook over de geboorte van een kind dat niet voldoet aan de (impliciete) verwachtingen (e.g. qua uiterlijk, geslacht, gedrag) of over een baring die anders is verlopen dan gehoopt, een relatie die eindigt etc.

Rouw en verlies kan ouders raken op alle niveaus van hun mens-zijn; zowel lichamelijk, emotioneel, intellectueel als existentieel. Voor hulpverleners vraagt dit zorg te bieden waarbij rekening wordt gehouden met deze 4 dimensies en samen met ouders te kiezen waar de meeste aandacht nodig. Het toepassen van bovenstaande, wetenschappelijke, zorg-ethische inzichten, op een wijze die aansluit bij de cliënte, kan extra oefening vragen.

DOKh biedt u de praktische scholing rouw en verliesbegeleiding. Tijdens de scholing wordt de theorie van rouw en rituelen bij een zwangerschapsonderbreking interactief met u besproken, wordt gekeken naar de beschikbare effidence vanuit zorg-ethisch perspectief rouw en verliesbegeleiding en krijgt u de gelegenheid om een gesprek te oefenen met een actrice.

Tijdens het oefenen worden intervisie over eigen handelen, ervaringen en het oefenen met gespreksvaardigheden afgewisseld. Beide staan onder begeleiding van een zeer ervaren docent en actrice.

190
Hoofdniveau
cursus / opleiding
MIO
Tijd13:30 - 15:30
Locatie Alkmaar (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 13:30
LocatieLeiderdorp (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 11:00
Locatie Alkmaar (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenONLINE

Tijd13:30 - 17:30
LocatieBreda (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenIn company

Tijd09:00 - 11:00
Locatie
OpmerkingenONLINE

Tijd09:00 - 13:00
LocatieUitgeest (NL) (Toon kaart)

DOKh organiseert nascholingen voor zorgverleners in de eerstelijn. Door middel van scholingen en projecten wil DOKh de kwaliteit van zorg bevorderen.

(IA06-120)

Robijnstraat 6
1812 RB
ALKMAAR
072-5279100
Selecteer een bestand aub.