Opleidingen details Medisch Specialistisch Bedrijf Drachten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De juiste zorg op de juiste plaats (ID nummer: 361534)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 2221-5-2019 t/m 20-5-2020

De laatste decennia stijgen de zorgkosten sterk, onder andere door vergrijzing, dure geneesmiddelen en technieken, en toename van het aantal chronisch zieken. Deze zorgkosten zijn niet meer door de samenleving op te brengen. Daarom wordt sinds enkele jaren ingezet op substitutie van zorg. De verschuiving van zorg van de tweede lijn naar anderhalve lijn, eerste lijn en zelfzorg kan namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg. Bovendien biedt ‘de juiste zorg op de juiste plek’ meer mogelijkheden voor zorg op maat, dichtbij de patiënt. Zo kan substitutie ook de kwaliteit van onze zorgverlening verbeteren.

De overheid en brancheverenigingen hebben zich in de hoofdlijnenakkoorden medisch specialistische zorg en huisartsenzorg / multidisciplinaire zorg 2018 vastgelegd om deze substitutie van zorg gezamenlijk vorm te geven.

Dit vraagt ook van ons als zorgverleners een actieve rol om de komende jaren de inrichting van de zorg drastisch te veranderen.  Op deze avond zullen vele aspecten van deze grote transitie in de zorg besproken worden. Tips & tricks worden aangeboden. Uw bijdrage hierbij is onmisbaar!

(Mini)symposium
 
0
Wordt gefinancierd door MSB Drachten
Tijd17:45 - 21:30
LocatieDrachten (NL) (Toon kaart)

Bedrijf van bijna alle medisch specialismen in het Nij Smellinghe Ziekenehuis te Drachten.
Compagnonsplein 1
9202 NN
Drachten
Postbus 423
9200 AK
Drachten
0512588537
 
Selecteer een bestand aub.