Opleidingen details KNMG District Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Masterclass (ont)regelen (ID nummer: 360806)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 326-6-2019 t/m 5-6-2020

Op 6 juni 2019 organiseert KNMG District Utrecht in samenwerking met Stichting (Ont)regel de Zorg de masterclass “[Ont]regelen”. Sinds het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in mei 2019 het actieplan “(ont)regel de zorg” publiceerde, lijkt het medisch-maatschappelijke thema betreft onnodig zware administratieve lasten in de Nederlandse gezondheidzorg een urgent en relevant thema. KNMG-District Utrecht ziet hier een verantwoordelijkheid en neemt initiatief door een mooi programma samen te stellen.

In het kader van het voorgenomen beleid organiseert KNMG-district Utrecht een masterclass waarin drie zaken centraal staan. Ten eerste wordt in het kader van zowel de actuele wet- en regelgeving als de actuele politieke en medisch-maatschappelijke discussie besproken op welke manier de reductie van administratieve lasten voor zorgverleners aangepakt kan worden.

Ten tweede wordt in deze masterclass de problematiek en mogelijke oplossingen aan de hand van herkenbare casuïstiek in regio Utrecht besproken. De regelreductie van het Utrechtse Diakonessenhuis zal als uitgangspunt dienen om duidelijke, en bruikbare lessen voor de deelnemers te presenteren.

Ten derde beslaat het programma een interactief deel, waarin 5 groepen van 20 personen onder leiding van ervaringsdeskundige gespreksleiders en de hier speciaal voor ontworpen Argumentenkaart bespreken wat ze in hun eigen context kunnen doen om administratieve lasten te verminderen. Vooraf krijgen de deelnemers de publicatie Hoe kunnen we de zorg blijven (ont)regelen? Geleerde lessen uit Schrapsessies uit 2018, door Hans Kraaijeveld ter voorbereiding op deze constructieve discussie.

(Mini)symposium
Bestand 
Uitnodiging 06.06 v7.0.docx119 KB
 
0
Tijd19:00 - 22:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Het bestuur van KNMG District Utrecht

Mercatorlaan 1200
3528 BL
Utrecht
Mercatorlaan 1200
3528 BL
Utrecht
0613848949
 
Selecteer een bestand aub.