Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Vierdaagse cursus (Imaginaire) Exposure behandeling bij PTSS (ID nummer: 360526)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
ELP herregistratie369-9-2019 t/m 8-9-2020

Inhoud van de opleiding
In deze 4-daagse opleiding leert u alles over het toepassen van exposuretherapie bij PTSS. Aan bod komen imaginaire exposure, exposure in vivo, en combinaties daarvan. U leert de nieuwste inzichten in het toepassen van deze therapievorm, de theoretische achtergronden, de rationale achter de behandeling, het opstellen van een therapieplan en casusconceptualisatie (welke trauma’s behandel je, en in welke volgorde?) en het uitvoeren van de techniek. Ook co-morbiditeit, dissociatie en angstregulatie komen aan bod. U krijgt veel tips en tricks uit de praktijk, en ontvangt hulpmiddelen voor op uw bureau. Op het einde van de opleiding kunt u de exposurebehandeling bij volwassen PTSS-patiënten uitvoeren. De eerste twee dagen wordt de theorie behandeld, en wordt er geoefend in subgroepen. Na die twee dagen oefent u in uw eigen praktijk, en de video-opnames daarvan worden besproken tijdens de praktijkdagen.

 

Filosofie van de opleiding

Op het gebied van de behandeling van Posttraumatische Stress Stoornis bestaan richtlijnen die gebaseerd zijn op de laatste stand van zaken in het wetenschappelijk onderzoek. Imaginaire exposure is daar een van, en in deze opleiding ‘(Imaginaire) Exposure behandeling bij PTSS’ worden deelnemers opgeleid en getraind in deze behandeling. U wordt getraind in de techniek van imaginaire exposure en exposure-in-vivo.

academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
14
25
ja
€ 1075
25
25
147
toetsing en evaluatie
Deel uitmaken van de doelgroep.
Bestand 
Programma 2019.pdf277 KB
Hoofdniveau
Volwassenen
Ouderen
Tijd09:30 - 17:00
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) stelt zich ten doel een kwalitatief hoogstaand programma te ontwikkelen, in stand te houden en aan te bieden aan professionals binnen de (G)Gz in het kader van hun opleiding en bij- en nascholing. Ons aanbod behelst de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de (G)Gz en wordt verzorgd door hooggekwalificeerde docenten. De programma’s voldoen aan de accreditatievereisten van de verschillende beroepsgroepen en zijn inhoudelijk getoetst door onze Wetenschappelijke Raad van Advies. Voor de uitvoer van het programma organiseren wij workshops, opleidingen en symposia met open inschrijvingen alsmede incompany activiteiten.

 

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.