Opleidingen details StOMbP

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

’Oog voor het verziekte kind’ (ID nummer: 360221)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
ELP herregistratie522-11-2019 t/m 21-5-2021

Op 22 november 2019 wordt er een symposium gehouden in het NBC gebouw nabij Utrecht. De titel van het symposium is: 'Oog voor het verziekte kind' door de Stichting Overlevers Münchausen by Proxy (StOMbP).

Münchhausen by Proxy, oftewel Pediatric Condition Falsification, is een ernstige vorm van kindermishandeling waarbij (vaak) de moeder haar kind mishandelt. De dader verzint, verergert of veroorzaakt een psychische, sociale of lichamelijke afwijking/ziekte bij het slachtoffer, om zo zelf aandacht te krijgen van medisch personeel. Sinds 2009 zet StOMbP zich in met een onbetwistbare visie en missie! Een sterk team, dat op educatieve wijze voorlichting en training geeft, adviseert en ondersteunt; professioneel en met passie, toegankelijk voor een ieder vanuit privé- of zakelijke setting. 

Na 10 jaar gaat de stichting nu een symposium organiseren voor een bredere doelgroep om kennis, ervaringen en de laatste onderzoeken betreffende MbP te delen met de professionals. Dit alles om MbP sneller de signalen te herkennen.

Op 22 november zal Nina Blom, overlever van MbP haar ervaringsverhaal vertellen ondersteunt met foto's en filmpjes en professionals uit het vak zullen ook hun ervaringen delen. Daarnaast leert men door een interactieve lezing van een deskundige de signalen te herkennen en er naar te handelen. 

Nina Blom is naast ervaringsdeskundige ook de schrijfster van het boek: 'Je bent een verschrikkelijk kind".

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Jeugdzorg psycholoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
NIP-Kinder- en Jeugdpsycholoog NIPPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
1 2
anders (vul hieronder in)
Symposium
 Verdiepend
80
120
ja
147 euro
5
0
0
Geen toetsing, wel evaluatie
nvt
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Tijd10:00 - 16:00
LocatieNieuwegein (NL) (Toon kaart)

Stichting Overlevers Münchausen by Proxy geeft informatie, voorlichting en educatie aan o.a. studenten, huisartsen, psychologen, psychiaters en andere professionals die met kinderen werken. MBP/PCF is een ernstige vorm van kindermishandeling. Het fundament de door StOMbP verzorgde lezingen, workshops en trainingen is het ervaringsverhaal van Nina Blom, aangevuld met actuele kennis. Op het symposium van 22 november 2019 zal haar verhaal dan ook te horen en te zien zijn en de laatste nieuwe actuele kennis zal door verschillende deskundigen gedeeld worden met de deelnemers.

Postbus 998
3300AZ
Dordrecht
0614465558
Selecteer een bestand aub.