Opleidingen details Het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, NKI-AVL

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Antoni van Leeuwenhoek DONAMO dag 2019 (ID nummer: 359941)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Maag-, Darm en Lever225-9-2019 t/m 31-12-2019

De Doorlopende Nascholing Medische Oncologie (DONAMO) loopt sinds 1996. Experts uit het veld behandelen diverse oncologische onderwerpen. De NIV heeft sinds het begin van deze DONAMO accreditatie verleend. De laatste schriftelijke bevestiging hiervan dateert  van 13 juni 2000 (CS/AvS/00.070).

Op woensdag 25 september 2019 organiseert het Antoni van Leeuwenhoek de AVL DONAMO-dag 2019. Een dag vol inspirerende workshops, discussie, de laatste kennis over de nieuwste ontwikkelingen en vooral veel ruimte voor interactie en netwerken. Een must voor internisten, internisten in opleiding, ziekenhuisapothekers, onderzoekers en medewerkers wetenschappelijke administratie, en radiotherapeuten.

We hebben een boeiend programma samengesteld waarbij tijdens verschillende workshops iedereen kan discussiëren over de laatste ontwikkelingen op meerdere gebieden van oncologisch onderzoek en klinische onderwerpen over MDL- , Mamma-, gynaecologische en urologische tumoren. Casuïstiek zal de basis van de workshops vormen, waarbij u eigen onderwerpen of dillema’s vooraf kunt inbrengen.  De dag wordt afgesloten met een plenaire sessie over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op diverse gebieden van onderzoek, behandeling en technologie binnen de oncologie. Uiteraard is hier ruimte voor levendige discussie, vragen en antwoorden. Middels workshops en een plenaire sessie worden de deelnemers geprikkeld om actief mee te denken, te reageren en over en weer te leren van de dag.

 

(Meerdaagse) Nascholing
 
50
50 euro
Hoofdniveau
Maag-darm-leverziekten (algemeen)
Oncologie
Tijd09:30 - 18:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

 Ziekenhuis en onderzoek onder één dak
Het NKI-AVL bestaat uit een oncologisch ziekenhuis, het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL), en een centrum voor wetenschappelijk kankeronderzoek, het Nederlands Kanker Instituut (NKI). Het NKI-AVL is voorloper van nieuwe ontwikkelingen. Doordat research en behandeling onder één dak plaatsvinden, is het mogelijk nieuw verworven kennis efficiënt te vertalen naar nieuwe of verbeterde behandelmethoden. Het samengaan van een gespecialiseerd kankerziekenhuis met een groot researchlaboratorium is voor Nederland uniek en treft men ook elders in de wereld maar weinig aan.


Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis : multidisciplinaire aanpak
Karakteristiek voor het ziekenhuis is de multidisciplinaire aanpak, waarbij artsen van verschillende disciplines binnen korte tijd een patiënt onderzoeken en de diagnose in kaart brengen. Deze benadering heeft tot gevolg dat er geen aparte afdeling chirurgie of interne geneeskunde in het NKI-AVL is. Er wordt dus niet gewerkt vanuit een specialisatie zoals in andere ziekenhuizen, maar vanuit een tumorsoort. De verpleegetages zijn ingedeeld naar de plaats in het lichaam waar de kanker zich voordoet. Het NKI-AVL beschikt over 180 bedden, een grote afdeling radiotherapie en een drukke polikliniek, waar ook dagbehandeling plaatsvindt.

 

Plesmanlaan 121
1066 CX
Amsterdam
020-5129111
Selecteer een bestand aub.