Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Affect Fobie Therapie (AFT) in groepstherapie (ID nummer: 359762)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Bij- en nascholing178-11-2019 t/m 7-11-2020

In AFT groepsbehandeling wordt angst voor onderliggende activerende gevoelens, de zogenaamde affectfobie, behandeld door geleidelijke blootstelling aan de gevreesde gevoelens. In de interpersoonlijke interactie tijdens de groepsbehandeling worden de gevoelens geactiveerd (exposure), vertrouwde vermijdingspatronen doorbroken (responspreventie) en wordt de angst gereguleerd (systematische desensitisatie). De groepsdynamiek kan juist bij patiënten met sterke vermijdingspatronen behulpzaam zijn voor het overwinnen van de affectfobie. De kortdurende behandelvorm vraagt daarbij een actieve rol van therapeut.

doelgroep

De cursus richt zich op de klinisch psychologen (i.o), psychiaters (i.o), psychotherapeuten (i.o), en gz-psychologen (i.o), die minimaal een cursus groepsdynamica of groepstherapeutische interventies hebben voltooid van 3 dagen (18 uur), en behoefte hebben aan verdere ontwikkeling t.b.v. gerichtere toepassing van het AFT model in groepstherapie.

doelstelling

Na het afronden van de cursus beschikt de deelnemer over:

- benodigde kennis om een AFT-groepstherapie op te zetten en uit te voeren;
- kennis en vaardigheden om via de conflict- en persoonsdriehoek innerlijke conflicten te herkennen en te bewerken in groepstherapie;
- vaardigheden om constructief gebruik te maken van groepsdynamica om de effectiviteit van de AFT-groepsbehandeling te verbeteren.

uitsluitend academici
Cursus
 Verbredend
 Verdiepend
8
16
785
18
Toetsing
ja
Basiscursus groepstherapie afgerond
Bestand 
1056 publiek.docx13 KB
Type cursus/nascholing (1 jaar) tarief €185,- (excl. BTW)
 Ja
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 21:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.