Opleidingen details CBKZ

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Klachten in de verloskundige zorg (ID nummer: 359334)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing25-11-2019 t/m 4-11-2022
Methodisch intercollegiaal overleg4,55-11-2019 t/m 4-11-2022

Het Centraal Bureau voor Klachtenmanagement in de Zorg (CBKZ) biedt verloskundigen (die lid zijn van de KNOV) de mogelijkheid te voorzien in een klachtenfunctionaris. Sinds de invoering van de Wet Kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) zijn verloskundigen namelijk verplicht om klachten over hun zorgverlening te laten behandelen door een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Maar voor de reactie op de klacht is de verloskundige zelf verantwoordelijk. De klachtenfunctionaris zal hiervoor altijd contact opnemen met de verloskundige.

De praktijk leert dat het niet altijd eenvoudig is wat er van een verloskundige wordt verwacht. Wat houdt de Wkkgz in? Wat is de rol van de verloskundige? Wat is de rol van de klachtenfunctionaris? Wat houdt klachtbehandeling door de klachtenfunctionaris precies in? Hoe stel je een schriftelijke reactie op? Is daarvoor afstemming met je rechtsbijstandverzekering noodzakelijk? Wat als er tevens een claim wordt ingediend? Kun je beter in gesprek gaan met de klager? En hoe kun je zo’n gesprek dan het beste aanpakken? Hoe handel je het slimst? Wat moet je juist niet doen?

In de training Klachten in de verloskundige zorg staan we stil bij klachtbehandeling voor en door verloskundigen. De training wordt verzorgd door de klachtenfunctionaris die ook in de dagelijkse praktijk de klachten over verloskundigen behandelt. Hierdoor is het stellen van zeer praktische vragen mogelijk.

99
Bestand 
Programma KNOV-training.pdf112 KB
Hoofdniveau
cursus / opleiding
MIO
Tijd13:30 - 16:30
LocatieGorinchem (NL) (Toon kaart)

Tijd18:30 - 21:30
LocatieGorinchem (NL) (Toon kaart)

Het Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg (CBKZ) ondersteunt zorgaanbieders bij hun klachten- en calamiteitenmanagement. We helpen te voldoen aan de wettelijke eisen en bieden professionele ondersteuning bij de onafhankelijke afwikkeling van klachten, incidenten en calamiteiten. Ook geven we advies en training op dit terrein.

Molenstraat 30
4201 CX
Gorinchem
0183682829
Selecteer een bestand aub.