Opleidingen details Avans hogeschool, AGZ, afdeling fysiotherapie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Motorische controle en leren; een taakgeƶrienteerde aanpak. (ID nummer: 359150)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie308-10-2019 t/m 7-10-2021

Korte omschrijving:

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 4 uren per bijeenkomst (in het totaal 20 lesuren). In de cursus wordt een taakgeoriënteerde (functionele) werkwijze aangeboden, waarbij vooral motorische controle-, leertheorieën en mechanische inzichten het fundament vormen van het maken van taakanalyses van problematische vaardigheden op participatieniveau. De onderwijsinhouden die aangeboden worden, worden steeds vertaald naar methodisch-didactisch handelen van de fysiotherapeut (vertaald naar oefenstofopbouw en aanbiedingswijze/didactische werkvormen). Voorbeelden worden uitgewerkt vanuit alle verbijzonderheden in de fysiotherapie: kinderfysiotherapie, geriatrische fysiotherapie, sportfysiotherapie en algemene fysiotherapie (meer musculoskelataal). Bij de praktische oefentherapeutische voorbeelden wordt benadrukt om de patiënt uit te dagen door bewegingsarrangementen te creëren die de patiënt uitlokken tot optimaal bewegen. 

Leerdoelen:

De fysiotherapeut* kan recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van motorisch (her)leren en motorische controle vertalen naar praktische implicaties en dit toepassen in het fysiotherapeutisch handelen (taakanalyse en behandeling). 

De fysiotherapeut* kan taakgeoriënteerde keuzes maken (functioneel, skill-based, patient centred), waarbij hij/zij in staat is wetenschappelijke en theoretische informatie te vertalen naar keuzes in oefenstofopbouw en (didactische) werkvormen. 

De fysiotherapeut* kan de oefeningen op een voor de patiënt uitdagende (motiverende) manier aanbieden. 

*Met fysiotherapeut wordt zowel de algemeen fysiotherapeut bedoeld alswel de verbijzonderde fysiotherapeut (kinderfysiotherapeut; sportfysiotherapeut; geriatrisch fysiotherapeut; manueel therapeut). 

Vakinhoudelijke Scholing (cursus of opleiding)
 
Hoofdniveau
Centraal Neurologisch
Geriatriefysiotherapie
Kinderfysiotherapie
Musculo Skeletaal onderste extremiteiten
Sportfysiotherapie
Tijd17:45 - 22:00
LocatieBreda (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenCursus verzorgd door Avans-AGZ-Fysiotherapie

Hogeschoollaan 1
4818CR
Breda
0885257550
Selecteer een bestand aub.