Opleidingen details LUMC/ afdeling Medische Oncologie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

5e Regionaal Multidisciplinair Avondsymposium Uro-Oncologie (ID nummer: 359081)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2211-6-2019 t/m 10-6-2020

In dit symposium zullen wetenschappelijk en educatieve onderwerpen op het gebied van kanker van nier,  bovenste urinewegtumoren (zg UTUCs), prostaat en blaas, worden besproken. 

De laatste stand van zaken wat betreft nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van prostaatkanker door middel van PSMA-lutetium zal uitvoerig aan bod komen. Ook zullen kritische kanttekeningen worden geplaatst bij deze nieuwe strategie, die tot op heden met bijzonder veel enthousiasme is ontvangen.

Ook zullen verschillende operatietechnieken voor nier- en bovenste urinewegtumoren aan bod komen. De ins and outs van een internationale gerandomiseerde studie met neo-adjuvante versus adjuvante chemotherapie bij UTUs worden gepresenteerd.  

Lastige casussen van patienten met locaal doorgroeiend of naar ongebruikelijke organen metastaserend niercelcarcinoom zullen worden besproken door een duo van uroloog en medisch oncoloog.

De stormachtige ontwikkelingen op het gebied van immuno-combinatie therapie bij nier- en blaascarcinoom komen aan bod. Hierbij is het relevant op de hoogte te zijn van de noodzakelijke biomarker testen op nier- en blaaskankerweefsel (PDL-1 kleuringen). Dit zal worden behandeld door een expert uro-patholoog.

Het avondsymposium biedt een uitmuntende gelegenheid tot algemene nascholing op het gebied van de laatste stand van zaken, nieuwe inzichten en therapieën in de  uro-oncologie voor medici van diverse/verschillende disciplines.

(Mini)symposium
 
0
Tijd17:30 - 21:20
LocatieVoorschoten (NL) (Toon kaart)

De afdeling Medische Oncologie van het LUMC neemt een prominente plaats in bij de behandeling van kwaadaardige aandoeningen in de regio West-Nederland. Wetenschap, onderwijs en opleiding zijn belangrijke aandachtspunten binnen de afdeling. De afdeling biedt brede expertise bij de behandeling van alle solide tumoren.

Albinusdreef 2
2333 ZA
Leiden
Postbus 9600 Postzone C7-P
2300 RC
Leiden
+31 (0)71-526 3486
Selecteer een bestand aub.