Opleidingen details Nederlandse Vereniging Relatie- en Gezinstherapie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

NVRG-Congres 2019 - Intimiteit en Seksualiteit (ID nummer: 359035)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog820-9-2019 t/m 19-9-2020

Intimiteit en seksualiteit
Intimiteit is verbindend en noodzakelijk maar kan ook ingewikkeld en pijnlijk zijn. Een gemis aan intimiteit kan leiden tot gevoelens van verdriet, eenzaamheid, angst en soms zelfs wanhoop.

Wat is de invloed van de tijdgeest, individualisering, social media en verharding van de maatschappij op intimiteit en seksualiteit? Hebben we nog voldoende oog voor de affectieve en zachte kant van de relatie? De sprekers op het NVRG-Congres 2019 geven hun visie op het thema en bieden handvatten om in de therapiekamer op professionele en integere wijze intimiteit en seksualiteit bespreekbaar te maken.

Wat kun je verwachten?

  • Keynote door prof. dr. Paul Verhaeghe: 'Voor intimiteit moet je met twee zijn'. Verhaeghe is klinisch psycholoog en psychoanalyticus.
  • Live relatietherapie door Michele Scheinkman. Scheinkman is een toonaangevende Amerikaanse relatietherapeut gespecialiseerd in ontrouw, intimiteit en jaloezie.
  • Live systeemtherapeutische reflectie door prof. dr. Peter Adriaenssens. Adriaenssens is kinder- en jeugdpsychiater en psychotherapeut.
  • Praktische behandelinterventies over intimiteit en seksualiteit na seksueel misbruik door Jannetta Bos. Bos is psychotherapeut, NVVS seksuoloog en systeemtherapeut NVRG.
  • Praktische behandelinterventies t.a.v. jongeren, seksualiteit en social media door dr. Marijke Naezer en Charlotte Boonstra. Naezer is cultureel antropoloog en genderstudies onderzoeker. Boonstra is klinisch psycholoog, psychotherapeut en systeemtherapeut.

Informatie en aanmelden
Het NVRG-congres vindt plaats op 20 september 2019 in de Philharmonie in Haarlem.
Bekijk de congreswebsite of meld je direct aan.

academici en HBO-ers
Congres
 Verbredend
 Verdiepend
400
700
ja
270 euro voor NVRG-leden en 340 euro voor externen
5
Geen toetsing, wel evaluatie
geen
Tijd9:45 - 16:30
LocatieHaarlem (NL) (Toon kaart)

De Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) is een beroepsvereniging voor relatie- en gezinstherapeuten.

De NVRG bestaat sinds 1983 als zelfstandige specialistische psychotherapie vereniging; daarvoor maakte de NVRG deel uit van de NVGP.

De NVRG is één van de erkende specialistische psychotherapie verenigingen in Nederland en is vertegenwoordigd in de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).
 

W.G.Plein 209
1054 SE
Amsterdam
020 - 6123078
Selecteer een bestand aub.