Opleidingen details Medac Life Support Training

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Scenariotraining Verloskundigen 1e lijn (ID nummer: 358882)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Reanimatie pasgeborene014-5-2019 t/m 13-5-2022
Vaardigheidstrainingen spoedeisende handelingen314-5-2019 t/m 13-5-2022

De verloskundige is de 1e lijn is de spil in alles rondom de partus betreffende de gezondheid van moeder en kind. Bij   (dreigende) problemen rondom de partus zal zij/hij moeten schakelen, communiceren en samenwerken met diverse ketenpartners: Gynaecoloog, Kraamzorg , Meldkamer Ambulancezorg, Ambulanceverpleegkundigen, Mobiel Medisch Team. Dat vraagt veel van de verloskundige. Allereerst zal zij/hij kennis moeten hebben en bedreven moeten zijn bij verschillende situaties:- Schouderdystocie, stuitbevalling, slechte start van de pasgeborene, Fluxus post partum. Al deze vaardigheden zijn voorafgaand aan deze training besproken en getraind (zie portfolio Medac) 

In deze training gaan we door middel van realistische scenario's in de thuissituatie met name de human factors trainen: Situationele Awareness, communicatie,  leiderschap, besluitvorming, invloed van stress. Bij de training maken we gebruik van diverse fantomen. Deelnemers krijgen een bepaalde rol met opdracht,  andere verloskundigen observeren. Er wordt overgedragen volgens de ISBARR. Er worden diverse casussen gedraaid:


- 42 weken, meconium houdend vruchtwater met cortonen pathologie, bevalt thuis, kindje heeft AB -problemen

- 37 weken thuisbevalling, cortonen pathologie, omstrengeling, matige start

- 41 weken, schouderdystocie, matige start, moeder verliest veel bloed

Alle casussen worden met de groep geëvalueerd. We hanteren hierbij de Pendelton Methode en/of de Sandwichtechniek. De trainers zijn zeer ervaren; Op inhoud en/of op groepsdynamiek.


 

60
Hoofdniveau
vaardigheidsonderwijs spoedeisende handelingen
reanimatie pasgeborene
Tijd09:00 - 16:00
LocatieDordrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 16:00
LocatieDedemsvaart (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 15:00
LocatieSint-Oedenrode (NL) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 16:00
LocatieSint-Oedenrode (NL) (Toon kaart)

Medac Life Support Training verzorgt opleidingen en trainingen op het gebied van de spoedeisende hulp voor professionals uit de zorg. Wij verzorgen voor huisartsartsen, medisch specialisten, artsen in opleiding, gespecialiseerde verpleegkundigen, huisartsen, verloskundigen en ander (para)medisch personeel trainingen op gebied van specialistische opvang van patienten.
Medac bestaat sinds 1993 en heeft binnen de branches ziekenhuizen, huisarten en verloskundigen een zeer goede naam opgebouwd. Dit komt vanwege de klantgerichtheid, de kwaliteit van de trainingen en het leveren van op maat gemaakte trainingen en cursussen. De opleidingen voor de professionals worden verzorgd door professionals uit de praktijk. Docenten die hun werk combineren met een baan in de spoedeisende hulpverlening. De kwaliteit van de opleidingen en trainingen uit zich in de diverse accreditaties en certificeringen van beroepsorganisaties als de V en VN, NHG, KNOV, NRR ( zie accreditaties) Maatwerk leveren we omdat geen organisatie hetzelfde is en we de afspraken en procedures afstemmen op de locatie. Dit heeft een groot aantal tevreden klanten tot gevolg (zie referenties) Naast de BLS en A(C)LS trainingen verzorgt Medac Life Support Training ook train de trainer opleidingen binnen ziekenhuizen en de instructeuropleidingen BLS/AED/PBLS volgens de NRR richtlijnen.


 

Westervoorstsedijk 99
6827 AX
Arnhem
026-4427598
Selecteer een bestand aub.