Opleidingen details Stichting Scholing Randstad West

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De hamstring blessure (ID nummer: 358801)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie6 

De hamstringblessure is een veel voorkomende blessure in voetbal, atletiek, rugby en meer sporten. Daarnaast is de hamstringblessure ook berucht om zijn hoog recidiverend karakter en daardoor niet altijd even makkelijk voor de behandelaar. In de praktijk wordt de blessure nogal eens verschillend benaderd, met een meer oefentherapeutisch en biomechanisch karakter vanuit de sportfysiotherapie en de hands-on benadering vanuit de manueel therapie.  

Tijdens deze cursus ontmoeten de hands-off en hands-on benadering elkaar ten behoeve van de hamstringblessure. Docenten Rob Langhout en Dr. Nick van der Horst hebben zich beiden via wetenschappelijk onderzoek verdiept op dit onderwerp, en staan dagelijks nog met de voeten in de klei bij de behandeling van (top-)sporters. De opgedane kennis en ervaringen zullen tijdens deze cursus met u gedeeld worden, waarbij extra aandacht wordt besteed aan mogelijkheden voor de dagelijkse praktijk.

Doelstellingen

  • De cursist is in staat om bij een sporter met unilaterale pijn in de bil en/of het dorsale been, de juiste klinische diagnostiek uit voeren met betrekking tot het klinisch redeneren en onderzoek tests, het toepassen van best evidence en de juiste therapeutische overwegingen.
  • De cursist heeft inzicht in de hamstring mechanica tijdens sprinten en kent het belang van de timing van hamstring contracties voor segment acties, energie transmissie en blessure preventie.
  • De cursist heeft inzicht in de hamstring mechanica tijdens het maximale voetbal schot en kent het belang van de timing van hamstring contracties voor segment acties, energie transmissie en blessure preventie.
Hoofdniveau
Musculo Skeletaal onderste extremiteiten
Sportfysiotherapie
Tijd14:00 - 21:00
LocatieHierden (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 21:00
LocatieMaassluis (NL) (Toon kaart)

Scholing Randstad West organiseert (na)scholing op het gebied van de fysiotherapie en de daaraan gerelateerde (para)medische zorg voor verschillende doelgroepen.

Uiverlaan 20
3145 XN
Maassluis
0031103060159
Selecteer een bestand aub.