Opleidingen details SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy
SIR Farmabuddy palliatieve zorg 1-daagse nascholing apotheekbuddy’s (ID nummer: 358447)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
KA - Scholing met SANA keurmerk71-4-2019 t/m 31-3-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de beheerder.

In de palliatieve en terminale fase krijgen een patiënt en zijn mantelzorgers te maken met complexe zorgproblemen. Om deze problemen effectief aan te pakken is het van belang dat de eerstelijnszorgverleners als team samenwerken, ook met de tweede lijn. De rol van het apotheekteam is essentieel in deze eerstelijnssamenwerking, omdat de patiënt in deze fasen bijna altijd genees- en hulpmiddelen gebruikt.

Voor veel apotheekteams is het geven van palliatieve en terminale farmaceutische patiëntenzorg nieuw terrein. In het Farmabuddy project krijgen patiënten in de palliatieve en terminale fase en hun mantelzorgers vaste contactpersonen in de apotheek: apotheekbuddy’s. De intensieve farmaceutische patiëntenzorg die patiënt en mantelzorger nodig hebben wordt zo beter gestructureerd en is meer toegespitst op de patiënt.

Apotheek Stevenshof en SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy willen apothekers en assistenten/farmaceutisch consulenten/farmaceutisch managers met dit programma ondersteunen bij het implementeren van het ‘Farmabuddy’ project in de dagelijkse praktijk.

Deze één daagse nascholing is bedoeld voor de apothekersassistenten waarvan de apotheek al eerder deel heeft genomen aan de driedaagse nascholing over palliatieve zorg en het Farmabuddy project al heeft geïmplementeerd.

Leerdoelen:

  • bezitten voldoende kennis over onderwerpen die in de palliatieve en terminale zorg aan de orde komen, zoals pijnbestrijding, complexe farmacotherapie, wondverzorging en mondverzorging.
  • bezitten kennis en vaardigheden van communicatie- en gesprekstechnieken.
  • krijgen handvatten om een effectieve behandelrelatie op te bouwen en op integere,betrokken en oprechte wijze met de patiënt/mantelzorger te communiceren.
  • kennen de relevante wetgeving rondom sedatie en euthanasie.
  • zijn in staat om afspraken met huisartsen en andere zorgverleners over de communicatie met en begeleiding van de patiënt/mantelzorger te maken.
  • werken bij de communicatie en begeleiding van de patiënt/mantelzorger samen met huisartsen en andere zorgverleners, zoals thuiszorg verpleegkundigen.
  • zijn in staat om de (communicatie)materialen toe te passen in de praktijk.
358447/ 19.1271
apothekersassistenten/farmaceutisch consulenten/farmaceutisch managers
7
0
15
30
Behoeften in de laatste levensfase, anticiperen op problemen in de palliatieve en terminale levensfase, complexe farmacotherapie, palliatieve sedatie en euthanasie, communicatie met patiënt, mantelzorger en andere zorgverleners, speciale hulpmiddelen: wondverzorging, catheters en mondverzorging.
Apotheekbuddy worden en Farmabuddy zorg leveren in de apotheek. Zie verder de leerdoelen
17-3-2021 t/m 22-3-2021
Tijd9:15 - 13:15
Locatie Leiden (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeel 1 op 17 maart en deel 2 op 22 maart 2021

14-9-2020
Tijd9:30 - 17:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

14-10-2019
Tijd9:30 - 17:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

17-6-2019
Tijd9:30 - 17:30
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

1-4-2019
Tijd9:30 - 17:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

onderzoeksbureau

Theda Mansholtstraat 5b
2331JE
Leiden
071 5766157