Opleidingen details Stichting Huisartsenposten West-Brabant
Diabetes Mellitus (ID nummer: 357532)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing229-5-2019 t/m 29-5-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Diabetes Mellitus; een (groeiende) welvaart ziekte; hoe gaan we daar mee om?

Inleiding.

Diabetes mellitus, oftewel suikerziekte, in bijna ieder land met een hoge levensstandaard (dus ook de “opkomende landen” als China, India e.d.!) zien we dat het voorkomen van deze ziekte toeneemt, met daarbij de forse secundaire complicaties op het functioneren van diverse organen.

Oftewel een grote ziekte last en dan ook een grote kostenpost in de landelijke begrotingen.

Hoe gaan we in de eerste lijn daarmee om en wat zijn dan voor jou als triagiste/telefoniste of medewerk(st)er HAP daarmee om. Hoe zit deze ziekte in elkaar , wat zijn belangrijke aandachtspunten en hoe is je communicatie naar de dienstdoende huisarts ?

We beginnen met een algemene inleiding; anatomie en kenmerken/oorzaken van de ziekte, de complicaties; op korte termijn/acute fases en op lange termijn, en daarna gaan we in op de verschillende behandel opties.

Doelen.

  • Na deze presentatie heb je een duidelijk beeld van de oorzaak en met name de betekenis van Diabetes Mellitus, en weet je hoe daarmee om te gaan als triagiste/ medewerk(st)er van een HAP.
  • Kan je relevante vragen stellen bij het eerste telefonisch contact om zo een goed beeld te krijgen van de actuele problematiek waarmee de patiënt belt.
  • Weet je dat alles goed samen te vatten tot een concrete hulpvraag en kan je daarmee zo nodig overleggen met de dd huisarts of weet je welke adviezen je kan gaan geven.
Klinische les
-Na deze presentatie heb je een duidelijk beeld van de oorzaak en met name de betekenis van Diabetes Mellitus, en weet je hoe daarmee om te gaan als triagiste/ medewerk(st)er van een HAP.
-Kan je relevante vragen stellen bij het eerste telefonisch contact om zo een goed beeld te krijgen van de actuele problematiek waarmee de patiënt belt.
-Weet je dat alles goed samen te vatten tot een concrete hulpvraag en kan je daarmee zo nodig overleggen met de dd huisarts of weet je welke adviezen je kan gaan geven.
dr. Paul Kappelhof, huisarts en trainer
Bestand  
Programma Diabetes Mellitus.docx12-3-2019 15:4613 KB
 
2
0
13-6-2019
Tijd19:00 - 21:00
LocatieBreda (NL) (Toon kaart)

29-5-2019
Tijd14:00 - 16:00
LocatieRoosendaal (NL) (Toon kaart)

29-5-2019
Tijd19:00 - 21:00
LocatieRoosendaal (NL) (Toon kaart)

Stichting Huisartsenposten West-Brabant: Organisatie waaronder alle huisartsenposten in de regio West-Brabant vallen en waarbij ongeveer 300 huisartsen zijn aangesloten

Schoonhout 215
4872 MC
Etten-Leur
088-7763390