Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart bvba

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : ‘Athlete’s Shoulder : assessment & rehab’ – Styn Vereecken & dr. Stijn Bogaerts (ID nummer: 357474)
 (23) 

beoordeling per persoon

 18-11-2019
ok, persoonlijk teveel aandacht aan het punt krachtmeting met handhelddynamometer en te weinig aandacht voor oefentherapie met wetenschappelijke achtergrond
 6-11-2019
Vooral een opfrissing van kennis rond de schouder
 6-11-2019
top
 6-11-2019
 3-11-2019
bijzonder interessant, praktisch en goede lesgevers
 2-11-2019
Goed georganiseerde cursus met ervaren sprekers. De toegelichte topics bieden een meerwaarde in de hedendaagse kinépraktijk.
 1-11-2019
 1-11-2019
 1-11-2019
Graag nog meer oefentherapie
 30-10-2019
goed tot zeer goed
 30-10-2019
goed
 29-10-2019
zeer leerrijk
 27-10-2019
1 van de 2 lesgevers was maar interessant, de andere moest worden geassisteerd tijdens zijn uiteenzetting vanwege te beperkte kennis
 26-10-2019
Zeer leerrijke uiteenzetting over de schouder. Heel veel inzicht gekregen in de schouder op verschillende vlakken. De combinatie van de 2 lesgevers, waarvan één fysisch geneesheer en één sportkinesitherapeut, was heel goed.
 25-10-2019
Prachtige opleiding rond evaluatie en revalidatie van de schouder. Duidelijke uiteenzetting rond het klinisch redeneerproces bij schouderklachten.
 24-10-2019
zeer goede cursus en zeer gemotiveerde lesgevers
 24-10-2019
Zeer praktisch gericht, onmiddellijk mogelijk om dit om te zetten in de praktijk !
 23-10-2019
Goede lesgevers, duidelijk gegeven, weinig nieuwe dingen geleerd, eerder opfrissingscursus
 22-10-2019
prima
 22-10-2019
Zeer interessante bijscholing met goed ondersteunend cursusmateriaal en goede lesgevers.
 22-10-2019
Nuttig en goed onderbouwd
 22-10-2019
Heel interessant
 22-10-2019
8/10
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2418-10-2019 t/m 31-12-2019

Inhoud : 

De schoudergordel bij bovenhoofdse topsportatleten … Welke sportspecifieke adaptaties zien we en binnen welke grenzen kunnen we dit als noodzakelijk zien ter bevordering van prestaties? Wanneer kunnen we best ingrijpen en bijsturen en gelden deze wetmatigheden ook voor de doorsnee sporter en de patiënt met schouderpijn? Tijdens deze tweedaagse (intensieve) opleiding gaan we het klinisch onderzoek en de revalidatie van de scapulothoracale en glenohumerale regio benaderen vanuit een sterk wetenschappelijk en klinisch georiënteerd standpunt! We laten een ervaren kinesitherapeut en een gespecialiseerde arts aan het woord zodat u kennis en kunde vergaart betreffende de totaalaanpak van ‘the athlete’s shoulder’.

Doelstelling van de cursus :

– optimalisatie van het klinisch onderzoek van de schoudergordel (klinisch redeneringsmodel)
– kort overzicht van structurele schouderpathologie bij bovenhoofdse atleten en mogelijke heelkundige indicaties
– basiskennis van beeldvormingstechnieken en inzicht in welke onderzoeken wanneer van nut kunnen zijn
– laatste ontwikkelingen op gebied van pathogenese, diagnostiek en behandeling van tendinopathie (met vooral aandacht voor rotator cuff)
– inzicht verwerven in de zin en onzin van adjuvante therapie (infiltraties, shockwave, …)
– verwerven van inzicht ten overstaan van sportspecifieke adaptaties en spiegelen ervan aan benchmarks vanuit wetenschappelijk onderzoek
– opbouw van een oefenschema gebaseerd op basis van beide vorige aspecten
– plaatsen van de schoudergordel in de kinetische keten (voorzet tot performance training)
– aanleren van relevante tapetechnieken ter hoogte van de schouder
– manuele behandeltechnieken ter hoogte van de schoudergordel

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten en (sport)artsen.

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Vereecken Styn – Licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie(U Gent). Getuigschrift Gespecialiseerde Studie Sportkinesitherapie (KU Leuven) en Manama Sportkinesitherapie (VU Brussel).
De professionele carrière van Styn begon als praktiserend kinesitherapeut in Nederland. Sedert 1998 echter is hij als seniorkinesitherapeut verbonden aan het sportmedisch adviescentrum (sportkinesitherapie) van het UZ Leuven waar hij mede instaat voor de ambulante revalidatie en preventie van sportblessures in combinatie met stagebegeleiding kinesitherapie. Daarnaast is Styn ingeschakeld als praktijkassistent in de bachelor, master en postgraduaat opleidingen revalidatie- en bewegingswetenschappen van de KU Leuven. Als sportkinesitherapeut is hij verder ook werkzaam binnen de Vlaamse Volleybalbond (team Yellow Tigers en topsportschool Leuven) en de Vlaamse Basketballiga (topsportschool Leuven). Binnen het Bloso is hij betrokken bij de Vlaamse leerstoel over letselpreventie en co-domeinexpert Medische en paramedische begeleiding aspect balsporten; beiden o.l.v. Prof dr F. Staes (KU Leuven). Wetenschappelijke publicaties van Styn als (co)auteur gaan over letselpreventie binnen balsporten (Acco 2009: Preventie van sportletsels / Acco 2015: Body check+) en kniepathologie (Clinical Biomechanics 2015 Jun 26).


Dr. Bogaerts Stijn – Master of Medicine, juni 2012 (KU Leuven); Master of Sports Medicine, juni 2014 (KU Leuven); IOC diploma in sports medicine (i.o.).
Dr. Bogaerts werkt momenteel als assistent in opleiding fysische geneeskunde en revalidatie op de raadpleging
sportletsels van UZ Pellenb

Vereecken Styn – Licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie(U Gent). Getuigschrift Gespecialiseerde Studie Sportkinesitherapie (KU Leuven) en Manama Sportkinesitherapie (VU Brussel).
De professionele carrière van Styn begon als praktiserend kinesitherapeut in Nederland. Sedert 1998 echter is hij als senior vereeckenkinesitherapeut verbonden aan het sportmedisch adviescentrum (sportkinesitherapie) van het UZ Leuven waar hij mede instaat voor de ambulante revalidatie en preventie van sportblessures in combinatie met stagebegeleiding kinesitherapie. Daarnaast is Styn ingeschakeld als praktijkassistent in de bachelor, master en postgraduaat opleidingen revalidatie- en bewegingswetenschappen van de KU Leuven. Als sportkinesitherapeut is hij verder ook werkzaam binnen de Vlaamse Volleybalbond (team Yellow Tigers en topsportschool Leuven) en de Vlaamse Basketballiga (topsportschool Leuven). Binnen het Bloso is hij betrokken bij de Vlaamse leerstoel over letselpreventie en co-domeinexpert Medische en paramedische begeleiding aspect balsporten; beiden o.l.v. Prof dr F. Staes (KU Leuven). Wetenschappelijke publicaties van Styn als (co)auteur gaan over letselpreventie binnen balsporten (Acco 2009: Preventie van sportletsels / Acco 2015: Body check+) en kniepathologie (Clinical Biomechanics 2015 Jun 26).

Dr. Bogaerts Stijn – Master of Medicine, juni 2012 (KU Leuven); Master of Sports Medicine, juni 2014 (KU Leuven); IOC diploma in sports medicine (i.o.).stijn bogaerts
Dr. Bogaerts werkt momenteel als assistent in opleiding fysische geneeskunde en revalidatie op de raadpleging
sportletsels van UZ Pellenberg en het sportmedisch adviescentrum (SMAC) te Leuven. Hiertoe behoort onder andere ook de medische begeleiding van verschillende topsportscholen (voetbal, basketbal, …). Dit werk combineert hij met een doctoraatsonderzoek naar de diagnostische en therapeutische meerwaarde van dynamische echografie bij achilles tendinopathie. Als sportarts is hij verbonden aan de dames volleybalploeg Asterix Kieldrecht en het nationale team Yellow Tigers. Stijn is sinds 2013 ook lid van de raad van bestuur van de Vlaamse Vereniging voor Sportgeneeskunde.
16
490
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart bvba
 (7762) 

SmartEducation vzw heeft tot doel beroepsopleiding, herscholing, bijscholing te verstrekken aan een brede doelgroep. Deze bestaat uit personal trainers, sportcoaches, paramedici en medici. In eerste instantie zal SmartEducation zich vooral richten op kinesitherapeuten. Door het volgen van de opleiding/vorming/scholing kan deze doelgroep een bijkomende specialisatie of vervolmaking in verband met het reeds uitgeoefende beroep verwerven. Deze bijscholingen kunnen onderwezen worden in de vorm van een lezing, workshop, symposium, congres, intensive courses (1-3 dagen) en een langdurigere opleiding al dan niet in samenwerking met andere opleidingsinstituten, onderwijsinstellingen of onderzoeksgroepen.

Kamstraat 24
1750
Lennik
++3228966233
Selecteer een bestand aub.