Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart bvba

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : Manuele therapie van de lumbale wervelzuil – Philip Moulaert (ID nummer: 357467)
 (15) 

beoordeling per persoon

 2-2-2020
Op 3 dagen erg veel informatie gekregen maar steeds weer dezelfde technieken waardoor ik door de bomen het bos niet meer zag.
 27-11-2019
De opleiding was niet zoals verwacht. De opleiding was vrij langdradig en er werden weinig nieuwe technieken getoond.
 30-10-2019
onmiddelijke toepasbare praktijk!! Top!!
 28-10-2019
men kan dieper ingaan op de specifieke problematieken ikv manuele therapie 2/3 middagmalen waren ondermaats
 23-10-2019
Mogelijkheid tot vraagstelling, oefenen in praktijk en correctie door lesgever.
 18-10-2019
Goed
 18-10-2019
Goede lesgever Voldoende ruimte voor interactie/vragen
 17-10-2019
 17-10-2019
Er werden verschillende inzichten aangekaart die tegenovergesteld waren tot wat ik in eerdere manuele opleidingen had gezien, wat voor verwarring bij mij zorgde. Sommige zaken waren wel zeer nuttig en het heeft me aangezet om kritisch tegenover bepaalde zaken te kijken.
 15-10-2019
GOEDE CURSUS
 14-10-2019
 12-10-2019
Heel goede opleider die vlot zijn kennis en ervaring kon doorgeven.
 12-10-2019
Interessante technieken en achtergrond. Structuur was niet altijd helemaal overzichtelijk maar algemeen zeer interessante cursus.
 8-10-2019
Zeer goede opleiding wanneer je reeds manueel therapeut bent. Klinisch redeneren en nieuwe inzichten.
 8-10-2019
goed en nuttig
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch244-10-2019 t/m 31-12-2019

Manuele therapie van de lumbale wervelzuil – “evidence based update” – Philip Moulaert

Docent : Philip Moulaert

Deze 2-daagse cursus  is een intensieve “evidenced based update” van de kennis en de klinische vaardigheden van de lumbale wervelkolom voor de beginnende of gevorderde manueel therapeut. Via onderzoek, klinische redenering en behandeling met (nieuwe) technieken worden de acute en chronische cervicale disfuncties van zowel neurogene, articulaire als myofasciale  origine in een totaalpakket benaderd.

Het hoofddoel van deze cursus is de integratie van diverse articulaire, myofasciale en neurogene concepten uit de manuele therapie met als doel uw aanpak van musculoskeletale pijnklachten te optimaliseren. Er zal aandacht besteed worden aan verbeteren van onderzoeksvaardigheden, evaluatie, analyse, interpretatie, differentiaal diagnostiek, classificatie en behandeling. De behandeling omvat diverse concepten uit de manuele therapie en zal gericht zijn op het behandelen van bewegingsdisfuncties, motorische controle en neurogene disfuncties.

Deze cursus is zowel geschikt voor elke kinesitherapeut en/of manueel therapeut die op zoek is naar nieuwe kennis of uitbreiding van zijn bestaande kennis. Ook deelnemers met weinig voorkennis zullen veel voldoening halen uit deze cursus en hun therapeutische competenties zien toenemen.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, manueel therapeuten en osteopaten.

Inbegrepen : Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

Organisatie : SmartEducation in samenwerking met Cape Education

Philip Moulaert heeft 42 jaar ervaring als therapeut in de behandeling van neuro-musculo-skeletaledysfuncties en is 30 jaar actief als lesgever waarvan 10 jaar als kerndocent van de postacademische opleiding manuele therapie aan de UGent. Op heden is hij verbonden aan de postgraduaat opleiding manuele therapie van de KU Leuven. Hij was een leerling van Bob Elvey in Australië, grondlegger van de neurogene mobilisatietechnieken en neurodynamica. Philip behaalde een master in de orthopedische manuele therapie (USA) en een diploma in de osteopathie (FR). Hij doceert gastlezingen en intensieve cursusen internationaal voor manueel therapeuten en osteopaten en combineert dit tot op heden met zijn klinisch werk in zijn eigen praktijk.

Philip Moulaert heeft 42 jaar ervaring als therapeut in de behandeling van philip moulaertneuro-musculo-skeletaledysfuncties en is 30 jaar actief als lesgever waarvan 10 jaar als kerndocent van de postacademische opleiding manuele therapie aan de UGent. Op heden is hij verbonden aan de postgraduaat opleiding manuele therapie van de KU Leuven. Hij was een leerling van Bob Elvey in Australië, grondlegger van de neurogene mobilisatietechnieken en neurodynamica. Philip behaalde een master in de orthopedische manuele therapie (USA) en een diploma in de osteopathie (FR). Hij doceert gastlezingen en intensieve cursusen internationaal voor manueel therapeuten en osteopaten en combineert dit tot op heden met zijn klinisch werk in zijn eigen praktijk.
24
610
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieBrugge (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart bvba
 (7795) 

SmartEducation vzw heeft tot doel beroepsopleiding, herscholing, bijscholing te verstrekken aan een brede doelgroep. Deze bestaat uit personal trainers, sportcoaches, paramedici en medici. In eerste instantie zal SmartEducation zich vooral richten op kinesitherapeuten. Door het volgen van de opleiding/vorming/scholing kan deze doelgroep een bijkomende specialisatie of vervolmaking in verband met het reeds uitgeoefende beroep verwerven. Deze bijscholingen kunnen onderwezen worden in de vorm van een lezing, workshop, symposium, congres, intensive courses (1-3 dagen) en een langdurigere opleiding al dan niet in samenwerking met andere opleidingsinstituten, onderwijsinstellingen of onderzoeksgroepen.

Kamstraat 24
1750
Lennik
++3228966233
Selecteer een bestand aub.