Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart bvba

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : Manuele therapie van de lumbale wervelzuil – Philip Moulaert (ID nummer: 357467)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch244-10-2019 t/m 31-12-2019

Manuele therapie van de lumbale wervelzuil – “evidence based update” – Philip Moulaert

Docent : Philip Moulaert

Deze 2-daagse cursus  is een intensieve “evidenced based update” van de kennis en de klinische vaardigheden van de lumbale wervelkolom voor de beginnende of gevorderde manueel therapeut. Via onderzoek, klinische redenering en behandeling met (nieuwe) technieken worden de acute en chronische cervicale disfuncties van zowel neurogene, articulaire als myofasciale  origine in een totaalpakket benaderd.

Het hoofddoel van deze cursus is de integratie van diverse articulaire, myofasciale en neurogene concepten uit de manuele therapie met als doel uw aanpak van musculoskeletale pijnklachten te optimaliseren. Er zal aandacht besteed worden aan verbeteren van onderzoeksvaardigheden, evaluatie, analyse, interpretatie, differentiaal diagnostiek, classificatie en behandeling. De behandeling omvat diverse concepten uit de manuele therapie en zal gericht zijn op het behandelen van bewegingsdisfuncties, motorische controle en neurogene disfuncties.

Deze cursus is zowel geschikt voor elke kinesitherapeut en/of manueel therapeut die op zoek is naar nieuwe kennis of uitbreiding van zijn bestaande kennis. Ook deelnemers met weinig voorkennis zullen veel voldoening halen uit deze cursus en hun therapeutische competenties zien toenemen.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, manueel therapeuten en osteopaten.

Inbegrepen : Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

Organisatie : SmartEducation in samenwerking met Cape Education

Philip Moulaert heeft 42 jaar ervaring als therapeut in de behandeling van neuro-musculo-skeletaledysfuncties en is 30 jaar actief als lesgever waarvan 10 jaar als kerndocent van de postacademische opleiding manuele therapie aan de UGent. Op heden is hij verbonden aan de postgraduaat opleiding manuele therapie van de KU Leuven. Hij was een leerling van Bob Elvey in Australië, grondlegger van de neurogene mobilisatietechnieken en neurodynamica. Philip behaalde een master in de orthopedische manuele therapie (USA) en een diploma in de osteopathie (FR). Hij doceert gastlezingen en intensieve cursusen internationaal voor manueel therapeuten en osteopaten en combineert dit tot op heden met zijn klinisch werk in zijn eigen praktijk.

Philip Moulaert heeft 42 jaar ervaring als therapeut in de behandeling van philip moulaertneuro-musculo-skeletaledysfuncties en is 30 jaar actief als lesgever waarvan 10 jaar als kerndocent van de postacademische opleiding manuele therapie aan de UGent. Op heden is hij verbonden aan de postgraduaat opleiding manuele therapie van de KU Leuven. Hij was een leerling van Bob Elvey in Australië, grondlegger van de neurogene mobilisatietechnieken en neurodynamica. Philip behaalde een master in de orthopedische manuele therapie (USA) en een diploma in de osteopathie (FR). Hij doceert gastlezingen en intensieve cursusen internationaal voor manueel therapeuten en osteopaten en combineert dit tot op heden met zijn klinisch werk in zijn eigen praktijk.
24
610
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieBrugge (BE) (Toon kaart)

SmartEducation vzw heeft tot doel beroepsopleiding, herscholing, bijscholing te verstrekken aan een brede doelgroep. Deze bestaat uit personal trainers, sportcoaches, paramedici en medici. In eerste instantie zal SmartEducation zich vooral richten op kinesitherapeuten. Door het volgen van de opleiding/vorming/scholing kan deze doelgroep een bijkomende specialisatie of vervolmaking in verband met het reeds uitgeoefende beroep verwerven. Deze bijscholingen kunnen onderwezen worden in de vorm van een lezing, workshop, symposium, congres, intensive courses (1-3 dagen) en een langdurigere opleiding al dan niet in samenwerking met andere opleidingsinstituten, onderwijsinstellingen of onderzoeksgroepen.

Kamstraat 24
1750
Lennik
++3228966233
Selecteer een bestand aub.