Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart bvba

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Chronische pijn, centrale sensitisatie en de rol van educatie – Prof. M. Meeus, dr. M. De Kooning & Ward Willaert (ID nummer: 357460)
 (41) 

beoordeling per persoon

 23-10-2019
goed
 21-10-2019
goede opleiding een aanrader
 20-10-2019
Zeer goede uiteenzetting over Centrale sensitisatie en nut van pijneducatie, iets minder praktisch gericht
 17-10-2019
Een interessante, echt volwaardige cursus. Goed samenhangend gebracht. Ik heb echt het gevoel dat ik iets bijgeleerd heb.
 17-10-2019
Goed
 17-10-2019
 16-10-2019
 15-10-2019
Goede weergave van de neurowetenschappelijke inzichten van pijn. Scholing in pijneducatie die nuttig en bruikbaar is in de praktijk bij chronische pijnpatiënten.
 14-10-2019
goed
 14-10-2019
fijne opleiding , geeft nieuwe inzichten over chronische patienten wel niet gemakkelijke patienten maar met deze scholing krijg ik er weer zin in !!! ook goede tips ivm research
 14-10-2019
Heel goed en duidelijk
 13-10-2019
Zeer nuttig en praktisch gericht.
 13-10-2019
Duidelijke en geïllustreerde uitleg van fysiologie van de pijn, direct bruikbaar! Vertaling naar eigen cliënteel niet altijd even makkelijk mits tools, die ze meegeven. Toch nog veel eigen interpretatie en inschatting nodig voor goede opbouw, maar eigen aan de materie. Op zich goed gegeven!
 12-10-2019
Zeer goeie sprekers
 12-10-2019
Voldeed aan mijn verwachting
 12-10-2019
Leerrijke cursus
 11-10-2019
Zeer goed, praktijkgericht, evidence based, moderne aanpak
 10-10-2019
duidelijke uiteenzetting over een veel voorkomend probleem
 8-10-2019
Zeer interessante opleiding die voldoende praktijkgericht was.
 8-10-2019
Er mogen wat meer hans on tools gegeven worden
 6-10-2019
Een heel duidelijke uiteenzetting van alle drie de sprekers.
 5-10-2019
veel theoretische achtergrond, minder praktisch gericht
 4-10-2019
De cursus was redelijk interessant, maar het was veel herhaling van wat ik al wist. Er werd soms te lang bij hetzelfde stilgestaan. En ik miste wat meer technieken om de chronische pijnklachten te kunnen verminderen.
 4-10-2019
 3-10-2019
Zeer gemotiveerde enthousiaste lesgevers met kennis van zaken Goede syllabus Centrale locatie Veel praktische kennis over het proces pijn en de pijneducatie
 3-10-2019
Mooie presentatie, zowel theoretisch als praktisch over de laatste inzichten in het begrijpen en behandelen van chronische pijnpatiënten.
 3-10-2019
goed georganiseerd, zowel theorie als praktijk
 3-10-2019
zeer bruikbaar id praktijk!!! Soms was ik wel het overzicht kwijt door gebrek aan dia's met hoofd- en subtitels en omdat volgorde vd slides en tijdsindeling niet steeds gerespecteerd werden.
 3-10-2019
Opleiding had eventueel wat weer oefenmomenten of demo door docenten op dat moment mogen plaatsvinden. Er waren wel filmpjes van hoe het wel of niet moest, maar live is nog altijd fijner en kan er meteen ingegaan worden op vragen. Oefenmomentjes per 2 kwam docent langs, maar waren niet altijd even duidelijk van doel.
 2-10-2019
Een must voor elke kinesitherapeut!
 2-10-2019
ik miste informatie omtrent hands on/hands off; ook uit literatuur als uit klinische ervaring. Ook mocht het laatste deel uitgebreider in vgl met andere delen
 2-10-2019
Interessant, de ene spreker was wel al boeiender dan de andere, ik ga er zeker iets van meenemen in mijn dagelijkse praktijk
 2-10-2019
top
 2-10-2019
Theoretische onderbouwing was duidelijk en interessant. Van het praktijkgedeelte had ik meer verwacht. We hebben veel tijd gespendeerd aan het spelen van een rollenspel (wat is daar de waarde van?), het overlopen van mogelijke vragenlijsten en de opbouw van een pijnagenda (is dat allemaal wel bruikbaar in een doorsnee praktijk?)
 2-10-2019
Goed gestructureerde uiteenzetting ,interactief en bruikbaar in de praktijk
 2-10-2019
Interessant en verrijkend
 2-10-2019
 2-10-2019
minste van hetgeen ik al volgde
 2-10-2019
 2-10-2019
 2-10-2019
Zeer interessant
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2426-9-2019 t/m 31-12-2019

Doelstelling van de cursus : 

De laatste twee decennia  zijn er heel wat nieuwe inzichten ontstaan m.b.t. pijn en chronische pijn, en zijn er heel wat nieuwe behandelmethodes ontstaan nieuwe voor pijnpatiënten. De kinesitherapeut neemt hierin internationaal het voortouw, en heeft een belangrijke rol bij de implementatie van de laatste nieuwe neurowetenschappelijke inzichten in de dagelijkse praktijk. Deze tweedaagse scholing maakt u als therapeut op toegankelijke en praktijkgerichte wijze vertrouwd met die nieuwe inzichten, inclusief de wijze waarop ze in de praktijk kunnen worden toegepast.

De recente neurowetenschappelijke inzichten laten ons toe de complexe chronische pijnproblematiek, zoals die vaak in de kinesitherapiepraktijken en revalidatiecentra gezien worden, goed te begrijpen, alsook om er gedegen mee aan de slag te gaan in de therapie. Sleutel tot een effectieve therapie voor chronische pijnpatiënten is dat niet alleen de therapeut, maar ook de patiënt goed begrijpt waarom die pijn zo hardnekkig is en vanwaar die afkomstig is. Dit deel van de behandeling wordt pijneducatie genoemd en dat is één van de kerndoelen van deze scholing.Pijneducatie is een goed onderbouwde behandelmethode  voor chronische pijnpatiënten, met aangetoonde therapeutische effecten bij lage rugpijn, nekpijn, whiplash, fibromyalgie, pre-operatieve rugpatiënten en CVS. Maar eigenlijk is pijneducatie bruikbaar bij zowat iedere patiënt met chronische pijn. Cursisten zullen op het einde van de tweedaagse scholing weten hoe ze specifiek de assessment kunnen uitvoeren en daarna zelf met pijneducatie aan de slag kunnen. Een bijzonder leuk en steeds weer verrassend onderdeel van de revalidatie bij chronische pijnpatiënten, waardoor therapeuten ook zelf meer plezier  en voldoening halen uit hun werk wanneer ze geconfronteerd worden met deze vaak moeilijke doelgroep.

De cursus bestaat uit een goede mix tussen theorie en praktijk (skills training met casuïstiek, demonstraties en begeleide vaardigheidstraining). Naast de pijneducatie worden de cursusdeelnemers ook geschoold in hoe ze de pijneducatie optimaal kunnen koppelen met andere werkzame onderdelen van hun behandeling, zoals oefentherapie, graded activity en stress management. De deelnemers leren snel dat ze met al deze verrichtingen eerder het brein dan de spieren of gewrichten van hun patiënten behandelen. Zo evolueren we in de revalidatie van klassieke rug- en nekscholen naar ware breinscholen…

Datum : donderdag 26 en vrijdag 27 september, telkens van 9u-17u

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sport- en huisartsen, chiropractors, osteopaten, psychologen, pijnverpleegkundigen, ergotherapeuten,…

Inbegrepen : Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

Mira Meeus is hoogleraar Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent en de Universiteit Antwerpen. Zij maakt deel uit van de onderzoeksgroep “Pain in Motion”, die wetenschappelijk onderzoek uitvoert naar (revalidatie van) chronische pijn en chronische vermoeidheid en spitst zich voornamelijk toe op endogene pijninhibitie bij patiënten met chronische pijn.

Margot De Kooning heeft gedoctoreerd aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Antwerpen en maakt deel uit van de Pain in Motion onderzoeksgroep. Ze is geïnteresseerd in de rol van centrale pijnverwerkingsmechanismen en hun interactie in chronische pijn met een focus op chronische whiplash klachten. Naast haar werk in onderzoek heeft ze ook ervaring met de kinesitherapeutische behandeling van chronische pijn en dit in verschillende medische settings.

Ward Willaert behaalde in 2014 aan de Vrije Universiteit Brussel het diploma “Master of Science in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie” met als specifieke afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen. Van 2014 tot 2016 heeft hij gewerkt als klinisch kinesitherapeut in verscheidene kinesitherapiepraktijken, was hij tewerkgesteld aan het Brussels Labo voor Inspanning en TopSport (BLITS) en werkte als onderzoeker en lid van Brubotics mee aan een grootschalig onderzoeksproject binnen de neurorevalidatie. In 2017 is Ward gestart aan een doctoraat, gericht op onderzoek en behandeling van aanhoudende klachten en pijn bij personen na een whiplash ongeval. Hij is lid van de Pain in Motion onderzoeksgroep en zijn onderzoeks- en klinische interesse gaat uit naar chronische “onverklaarbare” pijn, geassocieerde aandoeningen, diagnose en behandeling van (chronische) pijn, en in het bijzonder, whiplash geassocieerde aandoeningen en het centraal zenuwstelsel.

Mira Meeus is hoogleraar Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent en de Universiteit Antwerpen. Zij maakt deel uit van de onderzoeksgroep “Pain in Motion”, die wetenschappelijk onderzoek uitvoert naar (revalidatie van) chronische pijn en chronische vermoeidheid en spitst zich voornamelijk toe op endogene pijninhibitie bij patiënten met chronische pijn.
Margot De Kooning heeft gedoctoreerd aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Antwerpen en maakt deel uit van de Pain in Motion onderzoeksgroep. Ze is geïnteresseerd in de rol van centrale pijnverwerkingsmechanismen en hun interactie in chronische pijn met een focus op chronische whiplash klachten. Naast haar werk in onderzoek heeft ze ook ervaring met de kinesitherapeutische behandeling van chronische pijn en dit in verschillende medische settings.
Ward Willaert behaalde in 2014 aan de Vrije Universiteit Brussel het diploma “Master of Science in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie” met als specifieke afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen. Van 2014 tot 2016 heeft hij gewerkt als klinisch kinesitherapeut in verscheidene kinesitherapiepraktijken, was hij tewerkgesteld aan het Brussels Labo voor Inspanning en TopSport (BLITS) en werkte als onderzoeker en lid van Brubotics mee aan een grootschalig onderzoeksproject binnen de neurorevalidatie. In 2017 is Ward gestart aan een doctoraat, gericht op onderzoek en behandeling van aanhoudende klachten en pijn bij personen na een whiplash ongeval. Hij is lid van de Pain in Motion onderzoeksgroep en zijn onderzoeks- en klinische interesse gaat uit naar chronische “onverklaarbare” pijn, geassocieerde aandoeningen, diagnose en behandeling van (chronische) pijn, en in het bijzonder, whiplash geassocieerde aandoeningen en het centraal zenuwstelsel.
16
470
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart bvba
 (7795) 

SmartEducation vzw heeft tot doel beroepsopleiding, herscholing, bijscholing te verstrekken aan een brede doelgroep. Deze bestaat uit personal trainers, sportcoaches, paramedici en medici. In eerste instantie zal SmartEducation zich vooral richten op kinesitherapeuten. Door het volgen van de opleiding/vorming/scholing kan deze doelgroep een bijkomende specialisatie of vervolmaking in verband met het reeds uitgeoefende beroep verwerven. Deze bijscholingen kunnen onderwezen worden in de vorm van een lezing, workshop, symposium, congres, intensive courses (1-3 dagen) en een langdurigere opleiding al dan niet in samenwerking met andere opleidingsinstituten, onderwijsinstellingen of onderzoeksgroepen.

Kamstraat 24
1750
Lennik
++3228966233
Selecteer een bestand aub.