Opleidingen details Stichting Docendo Orbis

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Nascholing Hua Hin 2019 (ID nummer: 357183)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen punten voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Mondzorg-punten2110-11-2019 t/m 9-11-2020

Onder leiding van de docenten Geert Klomp (tandarts/implantoloog) en Erik Nout (kaakchirurg) krijgen de deelnemers een programma gepresenteerd, bestaande uit vier hoofdelementen, opgebouwd rond een vijftal -virtuele- patiënten. De informatieoverdracht heeft een sterk interactief karakter, waarbij de inbreng van eigen casus en een hands-on-training integraal deel uitmaken van de cursus.

De leerdoelen vallen samen met de vier hoofdelementen:

-diagnose en indicatiestelling. Systematisch in kaart brengen van anamnese/voorgeschiedenis, het medicatiegebruik, klinisch onderzoek en het mondonderzoek. Afronding met röntgendiagnostiek, waarbij naast het ALARA-principe de X-solo/OPG en de CBCT worden behandeld.

-’oplijnen’. Beslismomenten bij het saneren (behoud/extractie?), herstel van botvolume (preprothetische behandelopties) en de toepassing van behandelprotocollen, waaronder het modified Bruges-protocol.

-implantologie. De huidige voorhanden zijnde types implantaten en materialen en een hands-on-training implanteren van kunstkaken, waarbij chirurgische technieken/opties worden aangereikt. Uitdieping van keuzeoverwegingen -interactief- van de behandelvoorstellen van het vijftal bij de inleiding gepresenteerde casus.

-digitalisering in de mondzorg. Kennis aangaande de digitalisering, CBCT en online ontwerpen van de kroon worden uitgediept met het zelf vervaardigen van een digitale mondscan. Presentaties over de failures van augmentaties/implantologie en protetiek. De presentatie van de definitieve behandelingen. De evolutie van de digitalisering in de tandheelkunde en welke effecten dit heeft.         

Beroepsgroep
Kwaliteitsregister tandartsen (KRT)
Geert Klomp, tandarts en implantoloog
Erik Nout, MKA chirurg
10
tandarts of mondhygienist
1650
20 uur nascholing verdeeld over 1 middag en 4 ochtenden
Tijd08:00 - 13:30
Locatie
OpmerkingenAntillen cursus

Tijd08:00 - 13:30
LocatieTambon Hua Hin (TH) (Toon kaart)

Het bevorderen van nascholing voor medische beroepen en nascholing voor het notariaat.

Prins Hendrikstraat 22
4835 PP
Breda
076 7502479
Selecteer een bestand aub.