Opleidingen details Closing-the-loop, training & coaching

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Leadership Life Support dagtraining (ID nummer: 357014)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 367-11-2019 t/m 6-11-2020

Bij de opvang van een acuut zieke patiënt houden we het ABC aan als leidraad, zodat we geen levensbedreigende zaken over het hoofd zien. We behandelen eerst wat het meest bedreigend is voor het leven van de patiënt, dus van A van ademweg, via de B van breathing naar de C van circulatie.  Medisch inhoudelijk zijn we als arts uitstekend opgeleid binnen ons vakgebied, maar wie van ons heeft tijdens zijn opleiding of nascholing aandacht gehad voor zichzelf, voor zijn persoonlijke ABC? Er is namelijk meer dan medisch inhoudelijke kennis wat essentieel is in ons vak. Om alle competenties goed te ontwikkelen en zo goed te kunnen presteren, samenwerken en communiceren is het belangrijk om zelfkennis te hebben, zicht te hebben op eigen kwaliteiten en valkuilen, weten wat het eigen aandeel is als communicatie niet zo loopt als het zou moeten lopen. In Leadership Life Support werken we aan het persoonlijke ABC, waarbij de deelnemer ontdekt wat het belangrijkst is voor het leven en werk van de deelnemer als arts en mens. Van de basis van A (Authenticiteit) kijken we vooruit naar de B (Bestemming, balans) en ontdekt de deelnemer via de C (Communicatie) hoe ze hun gestelde doelen kunnen bereiken. Alle modules worden behandeld in 1 dag!

Door het ontwikkelen van het persoonlijke ABC krijgt de deelnemer meer grip op het werk door meer inzicht en kennis van zichzelf en hoe dat zich verhoudt ten opzichte van de ander, wat zal leider tot effectievere samenwerking en communicatie. Bovendien krijgt de carrière richting en balans doordat de deelnemer weet wat hem of haar drijft, motiveert en waar zijn of haar hart ligt. Burnout wordt hiermee voorkomen. Leiding nemen is richting bepalen, actie in plaats van reactie, doordat de deelnemer zelf degene is die aan het roer staat van werk en leven. 

Authenticiteit 

Authenticiteit: de authenticiteit- zelfst.naamw. (v.)- eigenschap van echt, oorspronkelijk te zijn Voorbeeld: `'Authenticiteit ‘faken' kan dus niet.` Als arts werken we vaak in stressvolle situaties door emotionele druk, tijdsdruk of levensgevaarlijk zieke patiënten. Hoe blijven we onszelf in dergelijke situaties, zetten we onze kwaliteiten in en vermijden we onze valkuilen als samenwerking en effectieve communicatie een must is. Ook in minder spoedeisende of stressvolle omstandigheden zijn we als arts de hele dag in communicatie en samenwerking met anderen. Hoe presenteer je jezelf daar in, hoe kom je over en hoe kom je op constructieve wijze voor je persoonlijke behoeftes op? In deze module werken we aan deze vraagstukken.

Bestemming & balans

Om in balans te blijven tussen werk en privé, is het belangrijk om te ontdekken wat ons drijft. De kernvragen die we bij de B behandelen zijn: Wat maakt iemand blij? Wat is belangrijk voor de deelnemer? Wat heb jij nodig om de balans tussen werk en privé te vinden of te houden? (voor meer diepgang in dit thema, zie training HappyDoc)

Communicatie

Effectieve communicatie, zowel thuis als op de werkvloer is een continue uitdaging: Hoe maken we onze behoeftes kenbaar zonder de ander te beschadigen? In deze module leert de deelnemer effectief te communiceren met (keten)partners, familie, vrienden, collega’s en patiënten.     

 

(Meerdaagse) Nascholing
550
inschrijfgeld is exclusief 21% BTW, inclusief cursusinformatie en catering
Tijd8:45 - 18:00
LocatiePutten (NL) (Toon kaart)

Closing-the-loop, training & coaching, is een organisatie die zich richt op de persoonlijke ontwikkeling van artsen en verpleegkundigen. De trainer is Martine Oosterloo, transformationeel trainer en coach én SEH-arts met als specialisatie het trainen en coachen van medische professionals. Veranderprocessen van binnenuit worden gestimuleerd om door ontwikkeling van zelfkennis en vaardigheden in samenwerking en communicatie te komen tot betere, veiligere patientenzorg en gelukkigere, authentieke, stevig in hun schoenen staande, medische professionals.

Folkertslan 33
9244EB
Beetsterzwaag
Folkertslan 33
9244EB
Beetsterzwaag
06-46633719
Selecteer een bestand aub.