Opleidingen details Zuyderlandacademie, congresbureau

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Wetenschappelijk Symposium 2019 (ID nummer: 356932)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 2327-6-2019 t/m 26-6-2020

Het kort en bondig presenteren van kwalitatief hoogstaand medisch onderzoek in de vorm van een poster, pitch (2-3  minuten) en mondelinge presentatie (8 minuten). Het kort en bondig beschrijven van klinisch relevant onderzoek in de vorm van een abstract.

Stimulering van interdisciplinaire discussie. Stimulering van samenwerking met in- en/of externe collega’s of partners.

Het 10e wetenschappelijk symposium wordt georganiseerd om het verrichten van klinisch en innovatief (wetenschappelijk) onderzoek te stimuleren binnen Zuyderland en om de medische kennis te vergroten voor/te delen tussen artsen, verpleegkundigen, andere zorgverleners, studenten, stafleden en onderzoekers. Dit jaar is gekozen voor het thema: "10 jaar wetenschappelijk onderzoek Zuyderland" en "Zorg zo thuis mogelijk"

Tijdens het symposium worden de nieuwste resultaten op het gebied van medische diagnostiek, therapie, innovatie en onderzoeksmethodiek gepresenteerd die gebruikt zijn en/of beschikbaar zijn in Zuyderland en bij regionale partners, zodat afgevaardigde geïnformeerd/opgeleid worden over de beschikbaarheid, het gebruik en het voordeel van deze methoden. Jonge onderzoekers krijgen de kans om tijdens dit symposium de kwaliteit, diversiteit en klinische relevantie van onderzoeksprojecten te presenteren waardoor ze ervaring kunnen op doen of vergroten in het kort en bondig (“tot he point”) presenteren van wetenschappelijke projecten. Bovendien worden interdisciplinaire discussies aangemoedigd, wat tot nieuwe ideeën kan leiden. Door de uitwisseling van onderzoekideeën en -resultaten zal samenwerking tussen disciplines gestimuleerd en/of versterkt worden. Tevens wordt de beste mondelinge en poster presentatie geselecteerd, wat de onderzoekers aanmoedigt om hun project op te schrijven en te presenteren.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)KNMG-GAIA
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(Mini)symposium
0
De kosten worden gedragen door de Zuyderland Academie en sponsoring
Tijd15:15 - 21:30
LocatieGeleen (NL) (Toon kaart)

Zuyderland is de naam van de organisatie die ontstaan is uit de fusie tussen Atrium Medisch Centrum en Orbis Medisch en Zorgconcern. Tot Zuyderland behoren één ziekenhuis op meerdere locaties (Heerlen en Sittard-Geleen), acht zorgcentra met buitenlocaties, twee hospices, Revalidatie, Geestelijke Gezondheidszorg en Jeugdgezondheidszorg, Thuiszorg en Huishoudelijke Hulp.

Henri Dunantstraat 5
6419 PC
Heerlen
Postbus 5500
6130 MB
Sittard
0610912367
Selecteer een bestand aub.