Opleidingen details GGZ Delfland
Het gesprek met uw patiënt met een chronische psychiatrische aandoening (ID nummer: 356583)
Cursus afgewezen!
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Mevr. E.  is  onder behandeling wegens schizofrenie waarvoor ze diverse psychofarmaca slikt. Ze is al enige tijd stabiel en wordt terugverwezen naar de huisarts.  U kent haar al jaren maar wat weet u van haar? Wat waren haar dromen voordat ze ziek werd? Hoe gaat ze om met haar aandoening? Ziet u nog een persoon met verlangens achter haar ziekte? Heeft u wel eens een gesprek van mens tot mens met haar?  Hoe is haar steunsysteem? Trekt ze aan de bel als het minder goed met haar gaat? Hoe ervaart ze haar medicatie? Wat zijn de voor en nadelen van haar medicatie?

Tijdens deze scholing wordt ingegaan hoe de patiënt zelf naar zijn ziekte kijkt en hoe een HA of psychiater hierbij kan aansluiten? Uitgangspunt is dat een patiënt met een ernstig psychiatrische aandoening (EPA) meer is dan de stoornis. Dit zal op basis van de verschillende levensdomeinen vanuit de visie van de positieve gezondheid worden toegelicht. Na afloop weten huisarts en psychiater wat de patiënt van de zorgverleners verwacht en hoe ze kunnen samenwerken om de zorg met de persoon i.p.v. op de stoornis af te stemmen.

Leerdoelen:

Deelnemers zijn na deelname aan de scholing, in staat/hebben kennis van:

  • mogelijkheden voor mensen met psychische kwetsbaarheid vanuit  eigen regie hun leven (weer) op te pakken.
  • sociale kaart specifiek voor deze groep patiënten.
  • werking en bijwerkingen van de antipsychotica
  • het verschil tussen klassieke en moderne antipsychotica
  • welke controles er nodig zijn en hoe dit te realiseren
  • wat de taken van de huisarts en van de psychiater zijn voor deze groep patiënten
  • de meerwaarde van structurele samenwerking tussen huisarts en psychiater
(Meerdaagse) Nascholing
Bestand  
Programma 28 mei 2019.docx1-4-2019 15:0923 KB
60
Hoofdniveau
Sociale Psychiatrie
Verslavingspsychiatrie
28-5-2019
Tijd18:15 - 21:00
LocatieDelft (NL) (Toon kaart)

GGZ Delfland is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan mensen met psychische problemen en psychiatrische stoornissen in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, met vestigingen in Delft, Rotterdam, Den Haag, Bergschenhoek, Naaldwijk, Vlaardingen, Schiedam, Spijkenisse en de Zuid-Hollandse Eilanden.
De instelling heeft ruim 1100 medewerkers en 410 bedden. Jaarlijks wordt zorg verleend aan ruim 15.000 patiënten en cliënten. Het zorgaanbod is breed en bestaat uit poliklinische en klinische geestelijke gezondheidszorg, kinder- en jeugdpsychiatrie, ziekenhuispsychiatrie, preventie, dagbesteding en hulp bij re-integratie. Daarnaast worden er opleidingen gegeven en wetenschappelijk onderzoek verricht.
 

St Jorisweg 2
2612 GA
Delft
(015) 26 07696