Opleidingen details Diakonessenhuis, afd. Opleiden en Ontwikkelen
Jaarlijkse opleidersprofessionalsering (ID nummer: 356498)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2310-4-2019 t/m 9-4-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Korte toelichting
Jaarlijks organiseert de Diakademie samen met de Centrale Opleidingscommissie (COC) en de Zorg Opleidingscommissie (ZOC) deskundigheidsbevordering voor haar opleiders.

Doel
Praktische bij- en nascholing op het gebied van opleiden, delen van best-practice, om zo opleidingsvaardigheden en het opleiden te verbeteren. Opbrengst: extra vaardigheid/kennis waarmee men direct in de praktijk aan de slag kan.

Basisopzet
Alle deelnemers volgen de centrale interactieve presentatie. Vervolgens kiezen zij één workshop van 1 ½ uur of twee workshops van ¾ uur. Bij inschrijving wordt hiervoor een keuze gemaakt.

Best Practice: Interprofessioneel Samenwerken En Leren
Doelgroep: praktijkopleiders, a(n)ios en specialisten | Complexe zorg vraagt om interprofessionele team waarin leden gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor patiëntoutcome. In Ziekenhuis Gelderse Vallei is het IPSEL-project gestart waarin zorgprofessionals leren met en van elkaar, elkaars professionele rol (weer) leren kennen én een gemeenschappelijke taal spreken. Leerhuis Managers Andre Rekema en onderwijskunde Joanette Los komen er graag meer over vertellen.

Regionaal opleiden
Doelgroep: a(n)ios en specialisten| Opleiden vindt steeds meer regionaal plaats en vanaf 2019 gaat de RGS ook regionaal visiteren. Regionaal opleiden kent vele kansen en uitdagingen. In de OOR LUMC omarmen de gynaecologen regionaal opleiden. Aios Sara Driesen komt graag vertellen voer de positieve ervaringen en uitdagingen hierin.

Begeleidingsgesprekken met co-assistenten & a(n)ios
Doelgroep: a(n)ios en specialisten| In deze workshop maak je kennis met de theorie van transactionele analyse en ga je concreet oefenen met casuïstiek uit de opleidingspraktijk. Dit levert inzicht in je eigen gedrag op en ook perspectief hoe je daar goed mee om kunt gaan in gesprekken met co-assistenten en a(n)ios. workshop wordt begeleid door opleider Thijs van Dalen en opleidingsadviseur Hanna van Rijssel.

Stamppot methode
Doelgroep A(n)ios en specialisten|: Superviseren van een coassistent of a(n)ios nadat deze een patiënt gezien heeft, dient 2 doelen: optimale medische zorg voor de patiënt, en onderwijs. In deze workshop wordt een manier van supervisie besproken die die integratie van deze beide doelen mogelijk maakt. De workshop wordt begeleid door Anouk Strauss, hoofd leerhuis st. Maartens Kliniek.

Kleine opleidingen: kansen en uitdagingen!
Doelgroep: a(n)ios en specialisten | Of je nu 20 of maar 1 aios tegelijk hebt, het kaderbesluit geldt voor iedereen. In deze workshop delen opleiders en leden van opleidingsgroepen met 1 aios knelpunten & best practices. De workshop wordt begeleid door Anouk Strauss, hoofd leerhuis st. Maartens Kliniek.

(Mini)symposium
Bestand  
Uitnodiging 10 april.pdf4-3-2019 16:31320 KB
 
0
kosten worden betaald uit budget Diakademie
Tijd17:30 - 20:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Algemeen ziekenhuis in de stad Utrecht

Bosboomstraat 1
3582 KE
Utrecht
Postbus 80250
3508 TG
Utrecht
088-2506172