Opleidingen details Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind/Onderzoek & Ontwikkeling
Emotieweb - uitbreiding 6 t/m 10 jaar (ID nummer: 355855)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie43-10-2019 t/m 2-4-2022
K&J/OG opleiding - behandeling 0,53-10-2019 t/m 2-4-2022
K&J/OG opleiding - diagnostiek13-10-2019 t/m 2-4-2021
K&J/OG opleiding - overige taken0,53-10-2019 t/m 2-4-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Emotieweb is een testbatterij ondersteund door een online omgeving die bedoeld is om direct inzicht te krijgen in de sociaal-emotionele competenties van kinderen. Emotieweb is bedoeld voor professionals die werken met kinderen tussen de 1 en 15 jaar bij wie er zorgen zijn over de sociaal-emotionele ontwikkeling, zoals dove of slechthorende kinderen, kinderen met een autisme-spectrumstoornis of kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Aangezien er nieuwe taken, vragenlijsten en normdata toegevoegd worden voor kinderen van 6 t/m 10 jaar, vindt er een nascholing plaats voor bestaande gebruikers die al een cursus Emotieweb gevolgd hebben. Hierin wordt naast praktische informatie rondom de testafname aandacht besteed worden aan de theoretische achtergrond. De sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen van 6 t/m 10 jaar staat hierbij centraal waarbij specifiek aandacht besteed wordt aan dove of slechthorende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). 

Emotieweb maakt voor de cliënt een nauwkeurige rapportage waarin de professional in één oogopslag ziet hoe de cliënt zich op sociaal-emotioneel vlak ontwikkelt ten opzichte van de normgroep.

Professionals die Emotieweb willen gebruiken, volgen daarvoor een cursus bij de NSDSK. Daarnaast wordt op organisatieniveau een licentie voor een jaar aangeschaft. Door het volgen van de cursus en het aanschaffen van de licentie krijgen professionals toegang tot de normgegevens en ontvangen zij een set testmateriaal en het handboek. Tijdens de cursus leren professionals meer over de sociaal-emotionele ontwikkeling en worden zij getraind in het afnemen en scoren van de instrumenten in Emotieweb. Ook het invoeren, interpreteren en rapporteren van gegevens komt aan bod. Daarnaast wordt met elkaar nagedacht over hoe de uitkomsten van Emotieweb opgenomen kunnen worden in een behandelplan en besproken kunnen worden met ouders.

De volgende leerdoelen staan centraal:

  • De professional heeft theoretische kennis van de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen van 6 t/m 10 jaar in het algemeen en bij doof/slechthorende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis in het bijzonder.
  • De professional kan de vragenlijsten en tests op correcte wijze afnemen en scoren met behulp van de online omgeving.
  • De professional begrijpt de scores en profielen en weet hoe deze toe te passen in het behandeltraject.

 

Kijk voor meer informatie over Emotieweb, de cursus en de licentie op www.emotieweb.nl.

 

 

 

Tijd09:00 - 13:15
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De NSDSK is een zorgaanbieder voor iedereen met een gehoor-, spraak- of taalbeperking. De NSDSK richt zich vooral op jonge kinderen, van 0 tot 5 jaar, maar biedt ook zorg aan oudere kinderen en volwassenen. Dat doen we:

•Door in het hele land vroegtijdige opsporing van gehoorstoornissen te coördineren. Dat is de meeting van het gehoor van de baby, die enkele dagen na de geboorte wordt gedaan.
•Via ons audiologisch centrum in Alkmaar, het Audiologisch Centrum Holland Noord (ACHN). Naar dit centrum worden kinderen en volwassenen verwezen met gehoor- of spraaktaalproblemen. Het ACHN diagnosticeert en adviseert over behandeling, bijvoorbeeld een hoortoestel of behandeling door de logopediste.
•Door jonge kinderen en hun ouders te begeleiden. Dat kunnen jonge dove en slechthorende kinderen zijn, maar ook jonge kinderen met een (vermoeden van) een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Voor deze kinderen zijn er behandelgroepen: Knipoog voor dove en slechthorende kinderen, Ster voor kinderen met (een vermoeden van)TOS.
•Door wetenschappelijk onderzoek te verrichten, gericht op nieuwe methoden en op het bereiken van een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor jonge kinderen met auditieve en communicatieve beperkingen.

Lutmastraat 167
1073 GX
Amsterdam
020-5745945