Opleidingen details Rob Giel Onderzoekcentrum

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Depressie-Plus: de vele kleuren van depressie bij ouderen (ID nummer: 355819)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 357-5-2019 t/m 6-5-2020

Depressie-Plus: de vele kleuren van depressie bij ouderen

 

De depressieve stoornis is de meest gestelde diagnose binnen de ouderenpsychiatrie. Hoewel voor de oudere zelf een depressie als een grijze wolk over het leven hangt, ligt onder dit label een kleurrijk palet aan (comorbide) (psycho)pathologie. Elk met een eigen insteek voor behandeling. In dit symposium nemen we u mee naar de verschillende kleuren van de ouderdomsdepressie. In welke mate wordt deze depressie gekleurd door veroudering (Richard Oude Voshaar, Astrid Lugtenburg), door angst (Date van der Veen), door catatonie of psychomotore symptomen (Didi Rhebergen), door cognitieve stoornissen (Marij Zuidersma), door eenzaamheid (Natasja Schutter), door persoonlijkheid (Silvia van Dijk), of systeemproblematiek (Luc van de Ven). Immers, wanneer we de juiste kleur van de depressie beter kunnen vaststellen, kunnen we ook een betere ingang vinden om het leven van de patiënt weer kleur te geven.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
AccreditatieBureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) (ABC1)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Sociale Geneeskunde (AbSg)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
(Mini)symposium
Bestand 
2019-05-07_DepressiePlus.pdf1610 KB
130
nvt
Tijd9:30 - 16:45
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

Het Rob Giel Onderzoekcentrum is een samenwerkingsverband tussen de stichtingen GGz Groningen, GGZ Friesland, GGZ Drenthe, Dimence en Mediant en de Rijksuniversiteit Groningen.

Het RGOc staat garant voor hoog gekwalificeerd onderzoek. Onderzoek dat nationaal en internationaal van betekenis kan zijn voor de dagelijkse praktijk van de geestelijke gezondheidszorg. Het RGOc brengt onderzoekers samen die op het terrein van GGz-onderzoek werkzaam zijn. Het gaat om onderzoek en evaluatie in de vorm van omschreven wetenschappelijke projecten wat betreft doelstelling, personele inzet, duur en kosten.

Hanzeplein 1
9713 GZ
Groningen
Postbus 30.001
9700 RB
Groningen
050-3612079
Selecteer een bestand aub.