Opleidingen details PAOT Radboudumc Nijmegen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Zorgplan (ID nummer: 355524)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ punten per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakinhoudelijke scholing64-10-2019 t/m 3-10-2020

Richtlijnen, protocollen, behandelplan en zorgplan, allemaal begrippen van deze tijd. Waarom maakt u eigenlijk een zorgplan? Omdat het moet van IGZ? Nee, het belang van de patiënt staat voorop. Maar u heeft er ook zelf baat bij. De manier waarop u de kwaliteit van uw werkt moet borgen verandert in hoog tempo. VGZ zoekt naar de mogelijkheid om een hoofdbehandelaar de hele behandeling te laten vergoeden. U moet samenwerken met een geregistreerd mondhygiëniste. Mondzorg is keten zorg. Wie is de regisseur. We kijken steeds meer naar het zorgplan als essentieel onderdeel van het kwaliteitssysteem waarmee u de kwaliteit van den zorg borgt..

De mondzorg van vandaag is aanzienlijk complexer dan decennia geleden. En niet alleen omdat er  technische gezien nu veel meer mogelijk is dan alleen het maken van een volledige prothese of aandacht geven aan mondhygiëne. De moderne mondzorg geeft de tandarts een breed scala aan behandelmogelijkheden. Maar niet alleen dat, er is grote groep gedifferentieerde behandelaars ontstaan, op academisch niveau maar ook lager opgeleid.  In delegatie kan een groot aantal  (voor)behouden werkzaamheden worden uitgevoerd. Het is voor de tandarts al lastig om het overzicht te behouden, laat staan voor de patiënt.  Naarmate de zorg complexer wordt, is het belangrijker een overzicht te behouden.  Een zorgplan, gericht op de lange termijn is daarvoor noodzakelijk. Het informeert de patiënt op hoofdlijnen over de zorginhoudelijke mogelijkheden maar bevat ook de hoofdlijnen voor de samenwerking in het tandheelkundig team.  Dit zorgplan en het opstellen en wijzigen er van, kent niet alleen tandheelkundig technische aspecten, maar ook  veel juridisch ethische aspecten. Te veel om al deze aspecten in een dag volledig uit te diepen. Aan de hand van een aantal casus komen zowel de theoretische aspecten als het vullen van het zorgplan globaal aan de orde. Thema’s zijn dan de waarde van richtlijnen, een goed dossier, en de verdeling van behandelingen over verschillende mondzorgverleners, de toestemming en het wijzigen van het zorgplan. Uiteindelijk wordt het geheel getoetst aan de informatieplicht.  Wanneer is het zorgplan voldoende gevuld als basis voor een bewuste keus van de patiënt voor behandeling.

P. Lakerveld
W. Brands
8
Hoofdniveau
Tandheelkunde algemeen
Tijd13:00 - 17:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

PAOT van het Radboudumc Nijmegen is het Postacademische Onderwijs instituut Tandheelkunde van het Radboudumc  Nijmegen. PAOT verzorgt theoretische, praktische en klinische cursussen voor tandartsen en de medewerkers van het tandheelkundig team (mondzorgkundigen /mondhygienisten en (preventie)assistenten.
 

Philips van Leydenlaan 25
6525 EX
Nijmegen
Huispost 309 Postbus 9101
6500 HP
Nijmegen
024-3092862
Selecteer een bestand aub.