Opleidingen details De Arbodienst
Multidisciplinair Overleg De Arbodienst (ID nummer: 353961)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Bedrijfsgeneeskunde429-3-2019 t/m 28-3-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Omschrijving en leerdoelen van de (na)scholing

·         We beginnen het multidisciplinair overleg met een uitleg over de toepassing van de werkwijze en samenwerking ‘Casemanager Taakdelegatie’ en de bedrijfsarts. Daarbij worden ook bijbehorende kaders en procedures geschetst.

·         Het programma wordt vervolgd met een presentatie over hoe tot een juiste doeltreffende vraagstelling te komen t.b.v. een consult met de bedrijfsarts.

·         Loonsancties opgelegd door het UWV aan werkgevers die De Arbodienst (heeft) begeleid, worden intern geanalyseerd door een casemanager ‘bezwaar en beroep’. De grondslag van de oorzaak van de tot nu toe binnengekomen sancties wordt besproken alsmede de wijze waarop dit interne proces wordt vorm gegeven qua opvolging.

·         Er wordt een update gegeven over ‘ArboDay’; het platform voor duurzame inzetbaarheid voor werknemers en werkgevers om samen te werken aan duurzame inzetbaarheid. Naast een algemene update over de ontwikkelingen zal een ook een doorkijk gegeven worden richting 20 juni, de klanten dag van De Arbodienst waarbij ArboDay officieel gelanceerd zal worden.  

·         Bepaalde casemanagers hebben zich binnen De Arbodienst gespecialiseerd, deze specialismen komen ook aan bod qua inhoud en hoe dit aan te bieden aan onze (potentiele) klanten.

·         PSA is anno 2019 een zeer actueel thema en in de praktijk een veelvoorkomende casus waar de medewerkers van De Arbodienst in begeleiden. Om op een adequate manier met psychisch verzuim om te gaan en tijdig de juiste professional in te schakelen wordt dit thema behandeld door De Preventiedienst. Ook zal De Preventiedienst toelichting geven op de trajecten die zij aanbieden en hoe dit in de samenwerking met De Arbodienst goed kan worden vormgegeven en afgestemd tussen de betrokken professionals.

·         Deze nascholing heeft tot doel de kennis van artsen en casemanagers binnen De Arbodienst ten aanzien van ‘taakdelegatie’ en ‘psychische klachten’ te actualiseren. Middels verschillende gezichtspunten van een verzuimconsultant/bedrijfsarts , een psycholoog van De Preventiedienst en interne medewerkers van De Arbodienst casuïstiek uit de eigen praktijk wordt de kennis en kunde van het omgaan met psychische klachten geactualiseerd.  

 

Leerdoelen

1.     Na deze nascholing zijn de artsen en casemanagers werkzaam binnen De Arbodienst weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft het werken in/met ‘Taakdelegatie’ en de juiste invulling van bijbehorende processen binnen de huidige wettelijke kaders. Middels een externe spreker zullen deze kaders aan bod komen. Ook zal o.a. een juist gebruik van ‘triagelijst’ hierbij aan bod komen. De samenwerkingen tussen artsen en casemanagers taakdelegatie wordt uitgediept en verbeterd.

2.     Na deze nascholing weten de artsen en casemanagers gedelegeerde taken, werkzaam bij De Arbodienst, wanneer en op welk moment de inzet van een interventie, gericht op psychische klachten, een toegevoegde waarde heeft voor het traject en het verzuimdossier, wanneer deze wel of niet in te zetten en de juiste interventiepartij en zwaarte daar voor te selecteren. Tevens inzicht in hoe het proces rondom het afstemmen van het interventietraject verloopt en welke verwachtingen men mag hebben van de betreffende interventie en de uitkomsten.

3.     Na deze nascholing weten de artsen en casemanagers beter hoe tot een doeltreffende vraagstelling te komen, zodat de samenwerking tussen de artsen en casemanagers wordt versterkt. Tevens zal de output van een consult daardoor effectiever worden en van een betere kwaliteit om het traject mee voort te zetten.

4.     Na deze nascholing weten de artsen en casemanagers hoe om te gaan met een binnengekomen loonsanctie en hoe deze op te volgen. Ook kan kunnen de professionals hier intern van leren, om inzicht te krijgen op welke onderwerpen/ gronden meer focus nodig is zodat wij in de toekomst beter kunnen samenwerken en daarmee sancties te voorkomen.

Beroepsgroep
Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB)
(Meerdaagse) Nascholing
Bestand  
Accreditatie aanvraag MDO Maart 2019.pdf14-2-2019 11:17215 KB
 
0
HoofdniveauSubniveau
A&GArbeids- en Bedrijfsgeneeskunde
A&GVerzekeringsgeneeskunde
Tijd08:30 - 17:00
LocatieValkenburg (NL) (Toon kaart)

Een post-academisch instituut voor proactieve bedrijfsgeneeskunde.

Rigastraat 4
1531BV
Wormer
Rigastraat 4
1531BV
Wormer
0887002000