Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Basiscursus Theraplay & MIM (ID nummer: 353875)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie2720-9-2019 t/m 19-9-2022
K&J/OG opleiding - behandeling 2120-9-2019 t/m 19-9-2022
K&J/OG opleiding - diagnostiek520-9-2019 t/m 19-9-2022
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie320-9-2019 t/m 19-9-2022
K&J/OG opleiding - overige taken120-9-2019 t/m 19-9-2022

Inhoud

De psychotherapeutische behandelmethode “Theraplay” is gebaseerd op de hechtingstheorie. In de cursus wordt daarom veel aandacht besteed aan deze hechtingstheorie.  De Marschak Interaction Method (MIM) is een observatie instrument om de interactie tussen volwassene en kind te analyseren. De MIM wordt als diagnostisch instrument gebruikt om de behandeldoelen voor de Theraplay behandeling te bepalen. In de cursus wordt de MIM besproken en de vaardigheden die nodig zijn om dit instrument te gebruiken worden geoefend.

De theoretische achtergrond van Theraplay wordt in de cursus uitgebreid toegelicht. Er wordt veel geoefend om de vaardigheden die nodig zijn in de Theraplay behandeling te leren. Bovendien worden praktijkvoorbeelden met videomateriaal ondersteund.  Theraplay behandeld de dyade ouder-kind.  Daarom neemt de begeleiding van de ouders een belangrijke plek in.

Aandacht wordt besteed aan de toepassing van Theraplay bij speciale doelgroepen zoals kinderen met ASS of een verstandelijke beperking.Theorie, praktijkoefening en videomateriaal van Theraplay sessies wisselen elkaar af.

Om mee te kunnen doen aan deze cursus is het noodzakelijk dat de deelnemers  werken met kinderen en jeugdigen in de gezondheidszorg. De cursus wordt door 1 docent geleid, daarnaast is een assistent (geschoold in de  theraplay behandeling) aanwezig om ondersteuning te bieden tijdens rollenspelen.

Doelstelling

De cursist heeft voldoende kennis en vaardigheden om toegelaten te kunnen worden tot de praktijkopleiding van The Theraplay Institute in Chicago. Na het volgen van deze cursus, ben je in staat om Therplay elementen toe te passen in behandelingen.

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Jeugdzorg psycholoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
1 2 3
academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
 Verbredend
 Verdiepend
12
14
ja
995
28
toetsing en evaluatie
Niet van toepassing.
Bestand 
publieke deel .pdf90 KB
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
LocatieBreda (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:15
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.