Opleidingen details ITON
Neurorevalidatie voor logopedisten (ID nummer: 353320)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Logopedisten - Scholing2531-10-2019 t/m 31-10-2023
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Over de invloed van cognitieve en gedragsmatige stoornissen na hersenbeschadiging
op logopedische diagnostiek en behandeling.

In de dagelijkse praktijk komen regelmatig mensen met logopedische problemen na hersenbeschadiging (bijv. afasie, dysartrie, dysfagie). Het is belangrijk om tijdens de diagnostiek en behandeling rekening te houden met de invloed van cognitieve en gedragsmatige problemen.

In deze cursus wordt o.a. aandacht besteed aan problemen op het gebied van visuele informatieverwerking, herkenning, aandacht, inzicht en executieve functies zoals bijvoorbeeld het nemen van initiatief. Dit alles in relatie tot logopedische problematiek. Mede aan de hand van een casusopdracht wordt er een directe link gelegd met de dagelijkse praktijk. De cursus wordt gegeven door ervaren ITON- docenten en logopedisten uit de ‘neuropraktijk’.  

Cursus
 NVLF - Logopedisten
De cursist kan na afloop van deze scholing:
- een verband leggen tussen de lokalisatie van de hersenbeschadiging en mogelijke cognitieve en gedragsmatige problemen.
- de aangeboden modellen gebruiken bij analyse van het probleem van de patiënt/cliënt.
- tijdens het afnemen van een anamnese gericht navraag doen bij patiënt/cliënt of diens naasten naar eventueel aanwezige cognitieve en gedragsmatige stoornissen.
- zich door middel van gerichte observatie tijdens het contact met de patiënt/cliënt een beeld vormen van eventueel aanwezige cognitieve en gedragsmatige problemen.
- tijdens het afnemen van logopedische diagnostiek cognitieve en gedragsmatige stoornissen herkennen en hiermee rekening houden bij de afname van testen/onderzoeken en het trekken van conclusies.
- zich een goed beeld vormen over wanneer samenwerking met andere disciplines gezocht moet worden om de problemen van de patiënt/cliënt goed te kunnen analyseren en te behandelen.
- tijdens het logopedische behandeling rekening houden met de invloed van cognitieve en gedragsmatige stoornissen door een juiste keuze van combinaties van leerstrategieën.
Ed Janssen, fysiotherapeut, ITON-docent
Evelijn Raven-Takken, logopedist
Myléne Bon, logopedist, klinisch linguïst
12
14
420
30 inschrijfgeld en 390 cursusgeld
Tijd9:30 - 16:15
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:15
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:15
LocatieGeleen (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:15
LocatieHaarlem (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:15
LocatieHaarlem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:15
LocatieHorn (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:15
LocatieHaarlem (NL) (Toon kaart)

De stichting ITON onderzoekt de toepassingsmogelijkheden van inzichten uit de neurowetenschappen en verzorgt hierover cursussen op diverse gebieden: neurorevalidatie, chronische pijn, leren van motorische vaardigheden (sport, muziek etc). De doelgroep is principieel multidisciplinair, dwz. het probleem c.q. de patiënt staat centraal (en dus niet de discipline). Een belangrijk aspect van de ITON-cursussen is dat men inzicht krijgt in de diverse disciplinaire invalshoeken en met elkaar leert communiceren. Aan ITON-cursussen nemen medici, paramedici, psychologen, verplegenden en verzorgenden deel. Afhankelijk van het onderwerp ook andere beroepen bv. bij de cursus "motorisch leren" ook sporters en leraren.  

Postbus 1325
2130 EK
Hoofddorp
Postbus 1325
2130 EK
Hoofddorp
023-5341641