Opleidingen details FORTIOR

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Integratieve diagnostiek en behandeling (ID nummer: 353078)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie5,521-3-2019 t/m 20-3-2022
K&J/OG opleiding - behandeling 121-3-2019 t/m 20-3-2022
K&J/OG opleiding - diagnostiek1,521-3-2019 t/m 20-3-2022

Het ontwikkelingsdynamisch model van prof. Došen biedt een heel bruikbaar kader voor het bepalen van de manier waarop professionals op een passende manier tegemoet kunnen komen aan de basale emotionele behoeften van hun cliënten. Het model geeft richtlijnen voor integratieve diagnostiek en behandeling van gedragsproblemen of psychiatrische stoornissen bij kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Dinanda Zevalkink zal op deze studiedag diagnostiek op basis van het ontwikkelingsdynamisch model bespreken en aandacht besteden aan beeldvorming en integratieve diagnose. Vervolgens gaat ze in op de integratieve behandeling. Integratieve behandeling behelst een brede aanpak die bij voorkeur multidisciplinair is. Er is zowel aandacht voor de persoon als zijn omgeving. Daarbij wordt naar een optimale combinatie gezocht van de meest geschikte behandelmethodes.

Dinanda Zevalkink is gezondheidszorgpsycholoog en orthopedagoog. Ze werkt als orthopedagoog A/ opleider bij Frion. Haar belangstelling gaat vooral uit naar het ontwikkelingsverloop van mensen in relatie met hun omgeving. Daar past de ontwikkelingsdynamische benadering van Anton Došen prima bij.

academici en HBO-ers
Studiedag
 Verbredend
10
25
ja
255,00 inclusief koffie, thee en lunch
6
Geen toetsing, wel evaluatie
De studiedag is te volgen zonder voorbereiding. Enige kennis over het ontwikkelingsdynamisch model is gewenst. Deze kennis kan de cursist opdoen door de aanbevolen literatuur door te lezen.
Bestand 
Beschrijving_IDB.pdf359 KB
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

FORTIOR biedt scholing aan op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en communicatie bij kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsbeperking. Het bureau doet dat door het aanbieden van studiedagen die verzorgd worden door specialisten op het terrein van een bepaalde onderzoeks- of behandelmethode.

Buurkerkhof 9
3511 KC
Utrecht
06 40172907
Selecteer een bestand aub.