Opleidingen details Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Psychomotorische gezinstherapie (ID nummer: 352947)
 (3) 

beoordeling per persoon

 3-11-2019
Zeer boeiende lesgever die zijn materie op een goede manier wist over te brengen. De kleine groep deelnemers zorgde voor voldoende veiligheid om als deelnemer een actieve rol aan te nemen. Goede verdeling tussen theorie en praktijk. Prachtige opleiding!
 1-11-2019
ok
 24-10-2019
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2419-9-2019 t/m 31-12-2019

In deze 4-daagse training, gedoceerd door Marco Visser, staat het leren denken vanuit de systeemtherapeutische principes centraal, zodat je zelf psychomotorische activiteiten kunt creëren en begeleiden die passend zijn voor het gezin, hun focus en het proces. De cursus is zo opgezet dat er ruimte is voor theoretische verdieping en praktische oefeningen. We staan stil bij diverse perspectieven en begrippen. Na afloop van de vorming kun je gezinnen meer begrijpen vanuit hun context en beschrijven in termen van structuren, posities en patronen. Daarnaast leer je een positie aan te nemen vanuit meervoudig partijdigheid en stem je af met het gezin vanuit het dialogische werken gericht op de samenwerking.
We besteden aandacht aan het werken met gezinnen als zelfstandig therapeut en hoe je een samenwerking aan kan gaan met een gezinstherapeut.

Naast het bekijken en reflecteren op filmfragmenten, het aangereikt krijgen van een theoretisch kader zullen de deelnemers ook in oefenrollen worden uitgenodigd en in dialoog gaan met elkaar.

Deze cursis richt zich in eerste instantie tot psychomotorisch therapeuten die zich (verder) wensen te bekwamen in de psychomotorische gezinstherapie. Daarnaast zijn ook systeemtherapeuten, geïnteresseerd in de samenwerking met psychomotorische therapeuten welkom.

Marco Visser

Marco is systeemtherapeut en psychomotorisch therapeut. Hij is in beide disciplines werkzaam bij Juzt, een aanbieder van jeugdzorg in de regio Brabant (NL). Ook is hij werkzaam als systeemtherapeut en opleider bij praktijk Euthopia. Een centrum voor systeemtherapie, opleiding en supervisie. Naast het werken met jongeren en hun gezinnen publiceert hij over systeem- en vaktherapie en geeft op verschillende plekken in zowel Nederland als Vlaanderen vorming. Binnen zijn werk richt hij zich op een zo goed mogelijke afstemming met het systeem, gebruikmakend van dialoog en de krachten en mogelijkheden van het systeem.

Marco VIsser
28
600
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

 Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen
 (2239) 

Aan de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van de KU Leuven worden verschillende opleiding aangeboden die u via onze permanente vormingswebsite kan raadplegen.

KU Leuven - Diensten FaBeR Permanente Vorming Tervuursevest 101 bus 1501
3001
Heverlee
016/329182
Selecteer een bestand aub.