Opleidingen details VNN, Verslavingszorg Noord Nederland

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Training Persoonlijk Leiderschap (ID nummer: 352564)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten148-4-2019 t/m 7-10-2020

Training Persoonlijk Leiderschap

Inhoud

De training Persoonlijk Leiderschap is gebaseerd op het boek 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap'  van Stephen R. Covey. In de training besteden we aandacht aan deze 7 eigenschappen, die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling. Achtereenvolgens gaan we aan de slag met de eigenschappen:
1. Wees proactief
2. Begin met het doel voor ogen
3. Belangrijke zaken eerst

Deze zorgen ervoor dat je je als persoon onafhankelijk leert op te stellen.

De daaropvolgende eigenschappen gaan over effectief samenwerken:
4. Denk Win-Win
5. Eerst begrijpen dan begrepen worden
6. Creëer synergie

En tot slot, bij eigenschap 7. Houd de zaag scherp, gaat het over het ontwikkelen en onderhouden van deze eigenschappen.

Doelstelling

Leren om op een effectieve manier leiding te geven aan jezelf, om vervolgens effectief te kunnen samenwerken met en leidinggeven aan anderen.

Iedereen is leider van zijn eigen leven en heeft een bepaalde drijfveer die hem beïnvloedt bij welke keuzes hij maakt voor de invulling voor zijn privé- en werksituatie. Je maakt hierin dagelijks keuzes. We hopen dat deze keuzes gebaseerd zijn op je persoonlijke en professionele doelstellingen, waarbij het er om gaat dat je je talenten en drijfveren kunt ontwikkelen en volgen. Door in de training hierbij stil te staan, kan je deze keuzes bewuster en effectiever gaan maken.
Persoonlijk leiderschap is geen management theorie, maar een waardevolle en praktische levensfilosofie voor ieder individu. Een filosofie waarin één vraag centraal staat: hoe zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk regie heb over mijn eigen leven. Oftewel, hoe kan ik zelf duidelijke keuzes maken en daarvoor de verantwoordelijkheid nemen, zonder dat anderen of omstandigheden dat voor mij doen?
Iedere situatie, ongeacht hoe moeilijk, heeft keuzeruimte in zich. Daar zijn we ons lang niet altijd van bewust. Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap begint daarom bij bewustwording: in elke situatie hebben we een keuze, in elke situatie kunnen we meer regie nemen over ons eigen leven.
Vanuit die meer onafhankelijke positie zijn we in staat om effectief te kunnen samenwerken met en leidinggeven aan anderen en waardevolle, duurzame relaties aan te gaan.
Het gaat erom grip te krijgen op het biologische-, materiële-, psychologische-, sociale- en zingevingsdomein. Persoonlijk leiderschap wil dus zeggen: aandacht hebben voor de totale mens, het nemen van de regie over je eigen leven en het vinden van de optimale balans.

 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Cursus
 
175
Tijd9:00 - 17:00
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieLeeuwarden (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

De zorg van Verslavingszorg Noord Nederland richt zich op alle stadia van gebruik. Deze omvat zowel voorlichting en preventie, reclassering, behandeling en begeleiding, sociale verslavingszorg als palliatieve zorg. Alle activiteiten en interventies vinden plaats vanuit het biologische, psychologische en sociale perspectief.

Leonard Springerlaan 27
9727 KB
Groningen
Postbus 8003
9702 KA
Groningen
050 - 364 89 00
Selecteer een bestand aub.