Opleidingen details RET-training

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

RET 2-daagse (ID nummer: 352458)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
A&G - klinische kennis1115-5-2019 t/m 14-5-2022
A&G - klinische vaardigheden1115-5-2019 t/m 14-5-2022

Voor o.a. (GZ-)psychologen, coaches, adviseurs, maatschappelijk werkers en trainers. Heeft u al (enige) ervaring met RET en wilt u uw technieken aanscherpen of verdiepen? Of bent u helemaal niet bekend met RET? In deze 2-daagse duiken we in de theorie en praktijk van de Rationeel-Emotieve Therapie: als gedegen eerste kennismaking of als ‘opfrisser’ en verdieping voor degenen die er al mee werken. U kunt deze 2-daagse ook gebruiken om te onderzoeken of u wilt deelnemen aan de primary-opleiding.

Het programma is afwisselend en interactief, er is veel ruimte voor eigen inbreng en vragen. Veel oefenen staat voorop, want daarvan leert u het meest. Daarnaast worden de belangrijkste theoretische concepten besproken en bekijken we (video)-demonstraties, o.a. van Albert Ellis in gesprek met clienten.

Aan bod komt: verschillen en overeenkomsten tussen RET en andere Cognitieve Gedragstherapieen, de raakvlakken van RET met Mindfulness en ACT, kwalitatief verschillende emoties binnen RET, het herkennen van vier soorten irrationele gedachten, het uitdagen van irrationele gedachten op verschillende manieren en het formuleren van effectieve nieuwe gedachten. Uiteraard is er op beide dagen ruim gelegenheid voor discussie en specifieke vragen die leven m.b.t. de theorie en praktijk van de RET. 

Na afloop van de 2 daagse:

- weet de cursist wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen RET en andere cognitieve gedragstherapieeen (o.a. CT, Mindfulness en ACT)

- kent de cursist alle stappen van het ABCDE schema en kan hij deze toe te passen bij clienten met verschillende emotionele- of gedrags-problemen;

- weet de cursist wat wordt bedoeld met kwalitatief verschillende emoties binnen RET (en 2e orde problematiek)

- kan de cursist vier soorten irrationele gedachten herkennen bij clienten en kan hij/zij deze uitdagen op verschillende manieren

- kan de cursist, samen met de client, effectieve nieuwe gedachten formuleren en hiermee de client bewegen naar een meer adequate houding

De 2 hele dagen hebben als doel om een een intensieve kennismaking te zijn met RET voor diegenen die er niet bekend mee zijn, dan wel een krachtige verdieping in RET voor diegenen die al kennis en ervaring hebben in werken met RET.

academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
 Verdiepend
5
9
ja
420,- (Excl. 21% BTW) en excl. literatuur
11
toetsing en evaluatie
nvt
Tijd10:00 - 17:00
LocatieWesteremden (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:00
LocatieWesteremden (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:00
LocatieWesteremden (NL) (Toon kaart)

RET-training is specialist in Rationeel Emotieve Therapie. RET-training is opgestart door drs. Tanja van Essen, Associate Fellow van het Albert Ellis Institute te New York, gecertificeerd RET supervisor, GZ-psycholoog BIG en Cognitief Gedragstherapeut VGCt. 

RET-training verzorgt cursussen en workshops in RET voor professionals, zowel in-company als op open inschrijving. RET-training beschikt over een prachtige praktijkruimte in een  verbouwde paardenstal van een oude boerderij. Een unieke, rustieke en groene  locatie op het Groninger land, even boven de stad Groningen. 

Kijk voor meer informatie op www.ret-training.nl

Bredeweg 31
9922 TB
Westeremden (Groningen)
06-21214462
Selecteer een bestand aub.