Opleidingen details PAOT Radboudumc Nijmegen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Met directe etsbruggen kun je alle kanten uit (ID nummer: 352178)
 (1) 

beoordeling per persoon

 23-10-2019
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ punten per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakinhoudelijke scholing611-10-2019 t/m 10-10-2020

De etsbrug kan een fraaie oplossing zijn om tandboogonderbrekingen in het front te sluiten. In deze cursus wordt ingegaan op diverse behandelopties: een autologe etsbrug, een directe composiet-etsbrug en een indirecte etsbrug. Zowel het toepassingsgebied van de verschillende soorten etsbruggen als de voor- en nadelen komen aan bod. U krijgt inzicht in de te volgen procedures om een directe etsbrug te vervaardigen. Er wordt ingegaan op de verschillende vormen van wapening, hoe deze wapening in de constructie moet worden aangebracht, de keuze voor het aantal pijlerelementen en de vormgeving van de pontic. De toepassingsgebieden zullen aan de hand van casuïstiek worden geïllustreerd. Het fantoomdeel van de cursus richt zich op het oefenen van de verschillende directe technieken. Tijdens de cursus kan worden gewerkt met verschillende soorten wapeningen (glasvezels of polyethyleenvezels) en wordt aandacht besteed aan de vormgeving van de pontic. Verder wordt ingegaan op de composietkeuze en waar deze materialen in de brug kunnen worden toegepast. Gezien de aard én complexiteit van de werkzaamheden is het zeer zinvol om uw assistente tegen een geringe vergoeding te laten deelnemen.

De cursus wordt afgesloten met het interactief bespreken van casuïstiek. U wordt verzocht om –indien beschikbaar- voorafgaand aan de cursusdag een casus uit de praktijk aan te leveren.

mw.drs. H.E.C.E. Huijs-Visser
dr. N. Opdam
drs. M.Tj. Stel
Bestand 
Dagindeling.doc70 KB
8
Hoofdniveau
Prothetische tandheelkunde
Restauratieve tandheelkunde
Tijd9:00 - 17:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

Tijd08:30 - 16:30
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

 PAOT Radboudumc Nijmegen
 (251) 

PAOT van het Radboudumc Nijmegen is het Postacademische Onderwijs instituut Tandheelkunde van het Radboudumc  Nijmegen. PAOT verzorgt theoretische, praktische en klinische cursussen voor tandartsen en de medewerkers van het tandheelkundig team (mondzorgkundigen /mondhygienisten en (preventie)assistenten.
 

Philips van Leydenlaan 25
6525 EX
Nijmegen
Huispost 309 Postbus 9101
6500 HP
Nijmegen
024-3092862
Selecteer een bestand aub.