Opleidingen details Schok & Pomp

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Levensreddend handelen voor medici (ID nummer: 351955)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 331-10-2019 t/m 30-9-2020

Voor (para)medici zijn er momenteel te weinig mogelijkheden om de kennis en kunde over levensreddend handelen up-to-date te houden. Bij artsen, die niet in de dagelijkse praktijk te maken krijgen met (acute) medische noodsituaties, vervaagd de kennis over levensreddend handelen. Het is niet uitzonderlijk dat, bijvoorbeeld in sociaal geneeskundige centra, zoals GGD-locaties, GGZ-instellingen of het UWV een medische noodsituatie optreedt waar van de arts verlangt wordt dat hij of zij adequaat kan handelen. Sterker nog, van elke arts, ongeacht specialisme, wordt geacht dat hij/zij tijdens een medische noodsituatie optreedt, waar dan ook. Het is om die reden dat artsen met enige regelmatig de praktische vaardigheden en kennis over levensreddend handelen dienen te verversen. Het huidige aanbod van EHBO-cursussen voor leken is incompleet, sluit niet aan op het kennis- en denkniveau van artsen en is daarom vaak in een te traag tempo.

Derhalve hebben wij in samenwerking met docenten geneeskunde (Universiteit Utrecht), promovendi, assistent-chirurgen, poortartsen en kinderartsen in opleiding een to-the-point cursus levensreddend handelen ontwikkeld voor artsen. De inhoud is gebaseerd op de meest recente versies van de NHG, ILCOR, Nederlandse Reanimatie Raad en ATLS.

De kernprincipes van de cursus zijn: herkennen & handelen daarbij zijn de thema’s die aanbod komen:

  • Herseninfarct
  • Epileptisch insult vs. syncope (stabiele zijligging)
  • Hypovolemische shock met/zonder actieve bloeding
  • Verstikking en verdrinking (bij volwassene of kind)
  • Brandwonden
  • Circulatiestilstand (gasping-fenomeen, reanimatie en AED gebruik)

De cursusduur is ongeveer 3 uur en een afwisseling van theorie en praktijk en de docent is altijd een arts. Na afloop volgt een kort examen en ontvangt met een certificaat.

Workshop
60
vervoerskosten, € 0,39 per kilometer
administratiekosten, € 15 eenmalig.
Tijd18:00 - 21:00
Locatie

Medische wetenschappelijke organisatie met als doelstelling levensreddend handelen kennis te verbeteren van leken tot medisch professionals.
Oudenoord 330
3513 EX
Utrecht
Oudenoord 330
3513 EX
Utrecht
0657586359
Selecteer een bestand aub.